/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pascal Wehrlein lett az újdonsült Formula E világbajnok

2024. július 22. 10:47   |   Autoblog
címkék:  

Pascal Wehrlein a londoni szezonzárón elért második helyezésével bebiztosította a Formula E világbajnoki címét.

Pascal Wehrlein elkerülte, hogy a múlton rágódjon, amikor a friss Formula E világbajnoki címét ünnepelte a feszült londoni szezonzárót követően.

Wehrlein a szezon utolsó futamára a pilóták bajnokságában három pontos előnnyel érkezett, és úgy tűnt, hogy elveszíti a címet Mitch Evansszel szemben.

Evans késői hibája azonban Wehrleinnek adta át a koronát, ugyanis az ExCeL Centre-ben a második hely is elég volt a németnek a futamgyőztes Oliver Rowland mögött.

Wehrlein számára az elmúlt években nem mentek könnyen a dolgok, miután az F1-ből való kiszállása és a Race of Champions versenyen történt balesete miatt három csigolyája is eltört. A bajnoki cím ünneplése során azonban nem gondolt a múltban történtekre.

„Nem gondolok túl sokat a múltra” – mondta Wehrlein a kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek. „Tudom, hogy elég jól tudom vezetni az autókat” – viccelődött.

„De néha elmúlik, néha nem. Néha az élet igazságosabbnak tűnik, néha egy kicsit kevésbé. Azt hiszem, mindannyian nagyon szerencsés helyzetben vagyunk. Mindazonáltal, akármi történt a múltban, számomra a legjobb dolog az életben a lányom és a családom. Ez mindenek felett áll. Ez az év fantasztikus volt, határozottan különleges szezon” – folytatta.

„Már az is szuper különleges érzés volt, amikor az egész családom ott volt Misanóban, amikor előttük szereztem meg az első győzelmemet. És ezen a hétvégén is itt vannak.”

Wehrlein kemény küzdelembe keveredett Evansszel a szezonzáró során, melynek során a páros össze is ért.

A német többször is vívott már szoros csatát Evansszel és bajnoki riválisával, Nick Cassidyvel az idei szezonban, bár ő élvezte ezeket az összecsapásokat.

„Azt hiszem, volt néhány kemény összecsapás” – tette hozzá Wehrlein. „Néha hevesebbek, néha kevésbé hevesek. Ez már csak így megy.”

„De azt hiszem, összességében egy nagyon klassz szezon volt. Sok versenyző versenyben volt, sok különböző győztest avattunk. De ismétlem, az idei év több volt, mint például a tavalyi.”

„És az a király dolog, hogy három versenyző is elég közel volt egymáshoz az utolsó futamon, és tudtuk, hogy aki előrébb végez, az nyeri a bajnokságot. Szóval azt hiszem, a rajongók nem kívánhattak többet. Remélhetőleg a mai futamot is jó volt nézni” – zárta a friss Formula E bajnok.

Borítókép: TAG Heuer Porsche Formula E Team

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/