/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pérez formája “katasztrofális” a Red Bull számára – Hill

2024. június 25. 09:11   |   Autoblog
címkék:  

Damon Hill kritizálta Sergio Perez legutóbbi formáját, és azt, hogy ez milyen hatással van a Red Bullra.

Az 1996-os F1-es világbajnok Damon Hill a Spanyol Nagydíj után hangsúlyozta, hogy Sergio Pérez jelenlegi formája “igazán katasztrofális”.

Bár Perez a Miami Nagydíj óta először jutott be a Q3-ba, a mexikói a 11. helyről indult az előző futamról áthozott háromhelyes rajtbüntetése miatt.

Annak ellenére, hogy a rajtrács egyik legerősebb autójával versenyzik, amit a Spanyolországban futamgyőztes Max Verstappen is bebizonyított, a mexikói csak a nyolcadik helyen ért célba.

Pérez egy háromkiállásos stratégiát hajtott végre, ami nem volt optimális, és egy teljes perccel maradt le csapattársa mögött.

Mivel úgy tűnik, hogy a McLaren, a Mercedes és a Ferrari idén már utolérte a Red Bullt, mindkét versenyzőtől kulcsfontosságúak az erős eredmények a konstruktőri bajnoki küzdelemben, így Hill csak Péreznek célozta a kritikát.

“A McLarent leszámítva neki van a legjobb Forma-1-es autója, de nem képes tartani a lépést Max Verstappen tempójával” – mondta Hill a Sky Sports F1-nek nyilatkozva.

“Ez azt jelenti, hogy Verstappen és Pérez között általában négy-öt rajtpozíció van. Ez igazán katasztrofális a Red Bull számára, ha maximális pontszámot akarnak szerezni, arról nem is beszélve, ha azt akarják, hogy Verstappen hátát védje. De ő egyszerűen meg sem közelíti azt a sebességet” – jegyezte meg az 1996-os világbajnok.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/