/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pérez meglepődött, hogy szabályosnak ítélték a McLaren hajlékony hátsó szárnyát

2024. szeptember 21. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Sergio Pérez elmondta véleményét a korábbi csapata hajlékony hátsó szárnya körül kialakult helyzetről.

Sergio Pérez úgy érzi, hogy a McLaren „hatalmas előnyöket” élvez a vitatott hátsó szárnyából.

Az azerbajdzsáni futamgyőztes Oscar Piastri MCL38-as versenyautójáról készült fedélzeti felvételek jól mutatták, hogy a hátsó szárny nagy sebességnél hátrafelé meghajlik, és egy “mini-DRS-t” hoz létre, miközben Piastri zárt hátsó szárnnyal haladt.

A flexi-szárnyak témája ismét felütötte a fejét, mivel az FIA korábban már vizsgálta az első szárnyak hajlékonyságát, különösen a McLaren és a Mercedes gépeinél, a Red Bull és a Ferrari pedig az FIA-tól kért tisztázást az ügyben.

Az irányító testület felelős minden technikai kérdésért, és jelenleg meg van győződve arról, hogy a szárnyak legálisak, és eddig egyetlen FIA által előírt teszten sem buktak meg, sőt Lando Norris még a Red Bullra mutogat ujjal a flexi-szárnyakkal kapcsolatos saját múltja miatt.

457447329_1900520257112879_8333149102067133484_n

A korábbi csapata körül kialakult helyzetet értékelve Pérez elismerte, hogy „nagyon meglepődött”, hogy a szárnyat legálisnak ítélték.

„Eléggé meglepődtem, azt hittem, hogy ez nem megengedett” – mondta Perez a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„De úgy tűnik, hogy igen, szóval én is ugyanúgy meglepődtem, mint ti mindannyian – ez mindenképpen hatalmas előny. Nem vagyok szakértője a technikai dolgoknak, de biztos vagyok benne, hogy a csapat megvizsgálja, és hogy miért lett hirtelen engedélyezve. Nagyon-nagyon meglepődtem” – csodálkozott a mexikói.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/