/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Piastri a “végsőkig küzdött” pályafutása legjobb versenyén

2024. szeptember 15. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Oscar Piastri teljes védekező üzemmódban volt a bakui verseny során, miután Charles Leclerc végig üldözte őt a futamgyőzelemért.

Oscar Piastri elmondta, hogy a „végsőkig küzdött” a Charles Leclerc-rel folytatott harcában az Azerbajdzsáni Nagydíj futamgyőzelemért.

Leclerc a futam első etapjában kényelmesen érezte magát az élen, amikor a pole pozícióból indulva hamar elhúzott Piastri elől.

Piastri azonban a boxkiállásokat követően nem sokkal az 1-es kanyarban egy bátor előzéssel átvette a vezetést, miközben pályafutása második futamgyőzelmére hajtott.

„Miután kikerültem a DRS-távolságból, egyszerűen nem volt meg a tempóm. A kiállás után láttam, hogy ismét elég közel vagyunk, és úgy éreztem, hogy van egy kis extra tapadásunk” – emlékezett vissza Piastri.

„Meg kellett próbálnom, mert tudtam, hogy ha nem előzök, akkor soha nem fogom tudni megelőzni” – mondta az ausztrál.

Leclerc többször is megpróbált újra a McLaren versenyzője elé kerülni, de nem tudta hibába hajszolni a hihetetlen teljesítményt nyújtó Piastrit.

Piastri végig kitartott és megszerezte pályafutása második győzelmét, amelyet karrierje egyik legjobb versenyeként jellemzett.

„Elég bátor voltam, de sikerült kihúznom, majd a következő 35 körben csak kapaszkodtam” – mondta.

„Az utolsó pár kör, miután kikerült a DRS-ből, egy kicsit nyugodtabb volt. De itt nincs olyan, hogy pihentető kör, szóval kemény munka volt. Azt hiszem, ez mindenképpen az egyik legjobb futamom lesz a pályafutásom során” – értékelt boldogan az ausztrál.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/