/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Piastri bizalma továbbra is töretlen Norris felé

2024. július 23. 11:07   |   Autoblog
címkék:  

Norris több körön keresztül megkérdőjelezte a McLaren utasításait, ami felvetette a gyanút, hogy a brit szembemegy a csapattal és inkább megnyerni a versenyt.

Oscar Piastri ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is „teljes mértékben bízik” Lando Norrisban, miután a McLaren „bonyolult” drámai helyzetbe került a Magyar Nagydíj utolsó köreiben.

Piastri megelőzte Norrist az első kanyarba menet, és a verseny nagy részében az élen haladt, mielőtt a második boxkiállást követően csapattársa elévágott . Norris állt ki először a boxba, hogy fedezze Lewis Hamiltont, amiről Piastri is tudott.

Piastri később állt ki a boxba, hogy fedezze Max Verstappent, de értesült arról, hogy Norris visszaadja neki a verseny vezetését. Norris azonban több körön keresztül megkérdőjelezte a McLaren utasításait, ami felvetette a gyanút, hogy a brit szembemegy a csapattal és inkább megnyerni a versenyt.

Végül Norris többszöri határozott utasítás után visszaadta a vezetést és ezzel a futamgyőzelmet Piastrinak.

Piastri azt mondta, hogy az esetet majd belsőleg megvitatják, de megértette, hogy miért állt ki később a boxba.

„Biztos vagyok benne, hogy ezt csapatként fogjuk megvitatni” – mondta Piastri. „Az akkori információim szerint Lando korán kiállt, hogy fedezze Lewist, én pedig tovább mentem, hogy fedezzem Maxot, lényegében azért, mert tudtam, hogy később fog megállni, és szerintem csak nagyon biztosra mentünk.”

„Természetesen ez egy elbukott győzelmet jelentett Lando számára, ami talán egy kicsit bonyolultabbá tette a dolgokat, mint kellett volna. De igen, biztos vagyok benne, hogy ezen még át fogunk menni” – mondta az ausztrál.

Piastri soha nem aggódott a helyzet miatt, de elismerte, hogy később került vissza az élre, mint szerette volna.

„Nem hiszem, hogy túlságosan aggódtam volna” – mondta Piastri. „Az egyetlen dolog, ami miatt egy kicsit aggódtam, az az volt, hogy ha ott lett volna egy biztonsági autó, akkor az kivette volna a kezünkből a helyzetet, kivette volna a kezünkből az irányítást.”

„Szóval ez volt az egyetlen dolog, ami miatt egy kicsit aggódtam. De már a kiállás idején megbeszéltük, hogy majd megoldjuk a dolgot. Teljes mértékben bíztam a csapat minden tagjában, beleértve Landót is, hogy ez sikerülni fog” – jelentette ki Piastri.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/