/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Piastri „gyilkos ösztöne” létfontosságú a jövőbeli csatákhoz – Brundle

2024. szeptember 05. 10:54   |   Autoblog
címkék:  

Oscar Piastri az Olasz Nagydíj első körében megelőzte csapattársát Lando Norrist, ez pedig nagy port kavart.

Martin Brundle azt feltételezte, hogy Oscar Piastri „nem érdekelt” abban, hogy Lando Norris idén világbajnokságot nyerjen.

A McLaren formájának fellendülése, valamint a Red Bull lejtmenetének köszönhetően Norrisnak esélye nyílt a világbajnoki címre, mivel mostanra már csak 62 ponttal van lemaradva Max Verstappen mögött, nyolc versennyel és három sprintfutammal a szezon vége előtt.

A múlt hétvégi Olasz Nagydíj nyitókörében Piastri egy merész manőverrel körbeautózta Norrist a 4-es kanyar külső ívén, és az élre állt.

456485657_1175935540356880_7660986456742921524_n

A McLaren a nap folyamán többször is hivatkozott a „papaya-szabályokra” a támadási javaslatokkal kapcsolatban, de Brundle a Sky Sports legújabb rovatában dicsérte Piastri mentalitását.

„Piastri egyértelműen nem érdekelt Norris világbajnoki esélyeiben Max Verstappennel szemben, aminek már Magyarországon is szemtanúi lehettünk, amikor az első kanyarban határozottan átvette a vezetést” – mondta Brundle.

„A bennem lévő versenyző csodálja ezt a hozzáállást. Piastri ezért nyert bajnokságokat, és ezért került egy futamgyőztes F1-es autóba” – mondta.

„A legutolsó dolog, ami izgatni fogja, hogy Norris világbajnok lesz-e ugyanabban az autóban. Ez nem jelenti azt, hogy nem fog valamikor segíteni, sőt, hogy nem segített már itt-ott, de ez a versenyzői mentalitás és a gyilkos ösztön mind fontos” – emelte ki Brundle.

„Emlékszem, a magyarországi kommentárban azt mondtam, ha felcserélődtek volna a szerepek, vajon Piastri visszaadta volna-e Norrisnak a vezetést, és tényleg nem tudom rá a választ. Azt viszont tudom, hogy sok kíméletlen és önző világbajnok, aki ellen versenyeztem, nem tette volna meg” – jelentette ki a korábbi F1-es versenyző és szakértő.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/