/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Piastri hajlandó elfogadni a McLaren csapatutasításait de nem minden áron

2024. október 04. 09:38   |   Autoblog
címkék:  

Oscar Piastri nem fogja csak úgy bármi áron elengedni csapattársát Lando Norrist az idei szezon utolsó versenyein.

Oscar Piastri kész követni a McLaren csapatutasításait, és segíteni Lando Norrisnak megnyerni az idei F1-es világbajnoki címet – de nem minden áron.

Miután a monzai Olasz Nagydíj előtt bevezetett csapatutasítások kudarcot vallottak, amikor Piastri megelőzte a pole pozícióból induló Norrist az első körben, a McLaren kénytelen volt határozott lépéseket tenni.

Andrea Stella csapatfőnök megerősítette, hogy a McLaren Norrist részesíti előnyben, mivel a britnek még van esélye ledolgozni a 52 pontos hátrányát a háromszoros világbajnok Max Verstappennel szemben.

Piastri ugyan a monzai verseny után Azerbajdzsánban nyert, ami esélyt adott számára a cím megszerzésére, de Norris domináns hétvégéje Szingapúrban biztosította, hogy ő legyen a legjobb helyzetben Verstappen üldözésére, míg Piastri 94 ponttal van lemaradva.

942A8875

Amikor arról kérdezték, készen áll-e csapatutasításokat követni egy verseny során, Piastri az Auto Motor und Sportnak így nyilatkozott: „A csapat mindkét bajnokságot meg akarja nyerni. Ha megvan az esély, nem szabad elszalasztani.”

“Ha magamra gondolok, nem szeretem, ha csapatutasítást kapok ellenem. Egy versenyző sem szereti ezt. Büszkeségből mindenki meg akarja mutatni, hogy ő a leggyorsabb a pályán. Ennek ellenére segíteni fogok Landónak az utolsó versenyeken, ha erre kérnek. Neki van reálisabb esélye megnyerni a címet. De ez nem jelenti azt, hogy bármi áron elengedném. Ennek értelme kell, hogy legyen számomra” – jelentette ki a fiatal ausztrál versenyző.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/