/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pierre Gasly a bakui időmérőről való kizárás előtt áll

2024. szeptember 14. 17:27   |   Autoblog
címkék:  

A technikai szabályok megszegése általában kizárást von maga után.

Pierre Gasly-t minden valószínűség szerint kizárják az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjéről, mert állítólag műszaki hibát követett el az Alpine-jával.

Az Alpine versenyzője, Gasly a Q2-ben esett ki, és ha minden jól megy akkor a 13. helyről vághatna neki a vasárnapi versenynek.

Az FIA Forma-1 technikai delegáltja, Jo Bauer által végzett ellenőrzéseket követően azonban kiderült, hogy Gasly autója „túllépte a pillanatnyi üzemanyagtömeg-áramlást”.

Ez a 2024-es Forma-1-es technikai szabályzat 5.2.3. cikkelyének megsértése, amely kimondja, hogy a motor specifikációját tekintve „az üzemanyag tömegáram nem haladhatja meg a 100kg/h [kilogramm/óra] értéket”.

Bauer az ügyet a stewardok elé továbbította kivizsgálásra.

Mivel technikai szabálysértésről van szó, és a szabályok feketén-fehéren állnak, a büntetés általában kizárást von maga után, jelen esetben az időmérőről való kizárását a franciának.

Ha így lesz, akkor ez lesz a harmadik időmérős kizárás az idén. A Haas versenyzőit, Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent a Monacói Nagydíjon zárták ki, miután autójuk megsértette a hátsó szárny méréseit.

Alex Albon ugyanerre a sorsra jutott, miután a holland időmérő után kiderült, hogy a Williamsének új padlólemeze minimálisan, de megszegi a szabályokat.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/