/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Plug-in hibridként is elérhető a Cupra Formentor

2021. február 19. 20:05   |   Autoblog
címkék:  

Megkezdi új Formentor e-Hybrid modellje gyártását a Cupra, az újdonság márciusban érkezik a piacra. A Cupra Formentor e-Hybrid hozzájárul a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez és az európai célkitűzések teljesítéséhez. A többi konnektoros hibrid konszernmodellhez hasonlóan a Formentor PHEV két változata 204 és 245 LE teljesítményt kínál.

A vállalat már e hónaptól kezdve vesz fel megrendeléseket a Cupra Formentor e-Hybrid 245 lóerős változatára, míg a 204 lóerős verzió a következő hetekben válik elérhetővé. Ezzel a két modelljével, amelyek a Cupra Leon és Leon e-Hybrid Sportstourer piaci bevezetéséhez csatlakoznak, a márka immár összesen hat hálózatról tölthető modellt kínál. A Cupra el-Born, a márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje ugyancsak az idén csatlakozik a palettához.

A Cupra Formentor e-Hybrid hajtásrendszere egy 150 LE teljesítményű 1.4 TSI benzines erőforrást, egy 115 lóerős villanymotort és egy 13 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort kombinál, 245 lóerő rendszerteljesítményt, 400 newtonméter rendszer-forgatónyomatékot és elektromos üzemmódjában 55 kilométer hatótávot produkálva.

A teljesítmény és a gazdaságosság ezen együttesével a 245 lóerős Formentor e-Hybrid álló helyzetből 7 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/órás tempóra, s a WLTP-tesztciklus szerinti csupán 1,4 liter üzemanyagot fogyaszt átlagban. Széndioxid-kibocsátása pedig csak 31 gramm kilométerenként. A Formentor e-Hybrid 204 lóerős változata 350 newtonméter maximális forgatónyomatékot és 7,8 másodperces százas sprintet produkál.

A Cupra Formentor e-Hybrid a márka székhelyén, Martorellben, egy új, teljes egészében a hibridmodellek gyártására létesített szerelősoron készül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/