/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ricciardo kritikus helyzetben van a jövője szempontjából

2024. július 26. 10:54   |   Autoblog
címkék:  

Daniel Ricciardót Sergio Perez lehetséges utódjaként emlegetik a Red Bullnál.

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a jelenleg zajló nyári szünet előtti kettő verseny, Magyarország és Belgium „kritikusak” a jövője szempontjából.

Az RB versenyzőjét Sergio Perez potenciális utódjaként emlegetik, ha a Red Bull úgy dönt, hogy ejti a gyengén teljesítő mexikói versenyzőt, mivel a címvédők jelenleg mindössze 61 ponttal előzik meg a McLarent a konstruktőrök versenyében.

Ricciardo jövőjével kapcsolatban is jelentősek a folyamatos kétségek, mivel a nyolcszoros futamgyőztes vagy a Red Bullnál versenyez, vagy az RB-nél lesz, vagy akár 2025-ben teljesen ki is kerülhet az F1-ből.

Helmut Marko pedig Liam Lawsont szeretné az RB-be ültetni Yuki Tsunoda mellé.

A RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában Ricciardo Magyarországon és Belgiumban azt ígérte, hogy „szétrúg néhány segget” Magyarországon és Belgiumon keresztül, Budapesten a kilencedik rajtkockát szerezte meg.

Versenyét az RB stratégiája miatt csak a 12. helyen fejezte be, de a Red Bullhoz való esetleges visszatérés lehetőségével Ricciardo elismerte, hogy a spái futam „kritikus” része a jövőjének.

„Nem akarom azt mondani, hogy olyan jó vagy, mint az utolsó futamod, de ha ilyen pillanatokról van szó, akkor ezek a futamok kritikusabbak, mint bármelyik másik” – mondta Ricciardo a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Ahogy mondtam, Budapestre érkezve, és ezt nem [Christian Hornertől vagy Helmut Markótól] hallottam, de még csak magamnak is azt mondtam, hogy ‘nézd, ez két nagyon-nagyon fontos verseny lehet a karrieremben, és csak tegyek meg mindent, amit tudok’ – folytatta.

„Mert nyilvánvalóan az a célom, hogy [a Red Bullhoz] menjek, ahogy tavaly is mondtam, ez a célom. Szeretnék visszatérni, de tudod, arról is beszélnek, hogy egyáltalán itt leszek-e [az RB-nél]? Annyi minden van, amiért meg kell küzdeni. Én csak azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindent kiteszek a pályára, és majd meglátjuk” – zárta az ausztrál.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/