/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ryan Blaney domináns sikerrel tért vissza a győztes útra Iowában

2024. június 17. 13:47   |   Autoblog
címkék:  

A NASCAR Cup Series 2024-es címvédője visszatért a győzelmi útra, miután megnyerte az Iowa Corn 350 futamot.

Miután a pole pozícióba kvalifikálta magát, egy héttel azután, hogy hazai pályáján, Sonomában győzelmet aratott, úgy tűnt, hogy Kyle Larson megnyeri az Iowa Corn 350 versenyt is.

A NASCAR Cup Series azonban szokás szerint nem volt ilyen könnyen kiszámítható.

Az iowai nyitófutam 350 körét követően a NASCAR Cup Series regnáló bajnoka, Ryan Blaney került ki végül győztesen. A 30 éves versenyző nem csak egyszerűen győzött, de uralta a mezőny többi tagját is, miután 201 körrel karriercsúcsot futott.

Blaney talán a Fordot vitte győzelemre, de a Chevrolet és a Hendrick Motorsports annak ellenére is folyamatosan jelen volt, hogy nem nyert. A Chevrolet a második és a harmadik helyet szerezte meg, William Byron és Chase Elliott pedig közvetlenül Blaney mögött végzett.

A Toyota legjobbja Christopher Bell #20-as versenyzője volt, aki a negyedik helyen végzett a Joe Gibbs Racing színeiben. Bell mögött Ricky Stenhouse Jr. végzett, aki lassan ismét rendszeres szereplője lesz a Cup Series rajtrácsának.

Blaney-n kívül a következő legjobb Ford versenyzők Joey Logano és Josh Berry voltak a hatodik és hetedik helyen. Logano nehéz szezonkezdetét követően a kétszeres Cup Series-bajnok a szezon közepén már jobb eredményeket ért el. Berry ezzel szemben újonc Cup Series-szezonjában van, és az év során folyamatosan a legjobb újonc volt.

Alex Bowman a Hendrick Motorsport Chevrolet-jével három verseny óta először jutott vissza az első tízbe. A 31 éves versenyző a szezon eleje óta visszaesett az eredményekben, de jelenleg a 12. helyen áll a tabellán.

Daniel Suarez tegnap este a Texas Motor Speedway óta a legjobb eredményét érte el, amikor kilencedik lett Iowában. Ez a harmadik alkalom, hogy az idei szezonban a legjobb tízben végzett.

Végül Brad Keselowski zárta az első tíz helyezettet, aki az RFK Forddal a tizedik helyen végzett.

A bajnokság néhány favoritja eléggé küszködött a 350 körös iowai versenyen, mivel Denny Hamlin a 24. helyen végzett, Larson pedig csak az utolsó, 34. helyen zárt.

Borítókép: James Gilbert/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/