/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sainz arra vár, hogy a Mercedesnél vagy a Red Bullnál nyíljon egy lehetőség számára

2024. július 16. 12:31   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari versenyzője az egész versenyzői piacot feltartja, mivel továbbra sem döntötte el hol folytatja pályafutását.

Carlos Sainz a hírek szerint tovább halogatja a döntést a következő lépéséről, abban a reményben, hogy felbukkan egy lehetőség a Mercedes vagy a Red Bull háza táján.

Úgy tűnt, hogy ez a két csapat nem jöhet szóba a munka nélkül maradt Sainz számára, mivel a Mercedes Andrea Kimi Antonellit helyezte előtérbe, míg a Red Bull Sergio Pereznek adott új szerződést.

A Ferrari versenyzője, Sainz – aki 2025-ös versenyzői ülését veszíti el Lewis Hamilton érkeztével – az egész versenyzői piacot feltartja, mivel továbbra sem döntötte el hol folytatja pályafutását.

A Sky Sports Newsnak Craig Slater így nyilatkozott a Mercedes következő szezonra megüresedő helyéről: “Sainz újra képben van, potenciálisan.”

“Kijelentettem, hogy nem a Mercedeshez megy. Ez azért volt, mert néhány hónappal ezelőtt Sainz azt akarta, hogy mostanra szülessen meg a döntés a jövőjéről. A Mercedes azt akarta, hogy az év későbbi szakaszára halasszák. Sainz most várakozik – nem csak a Mercedes miatt, hanem azért is, mert lehet, hogy a Red Bullnál, ahol Sergio Perez küszködik, még mindig lehet egy üresedés” – folytatta.

“Az elmúlt hat versenyen kevesebb pontot szerzett a legjobb autóval, mint Nico Hülkenberg az elmúlt két futamon egy sokkal gyengébb autóval.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a múlt hétvégén Silverstone-ban komoly célzást tett arra, hogy Sainz újra felmerült náluk, mint lehetséges versenyző, pedig korábban már kizárták.

“Ahogy Bernie mondta, múlt héten volt egy véleményem, ezen a héten már más a véleményem” – mondta Wolff.

A tizenéves sztárpilóta Antonelli, akit Wolff fáradhatatlanul emlegetett, miközben Hamilton utódját kereste, lehet, hogy mégsem kerül be a következő szezonban az F1-be.

“A Mercedes most időt akar adni a fiatal olasz számára. Jobb hétvégéje is volt, megnyerte a sprintversenyt az F2-ben Silverstone-ban. De ezzel (Forma-1-be kerüléssel) még várni akarnak”- mondta Slater.

Sainz az idei szezonban és tavaly a Red Bull dominanciája idején is nyert már futamot.

A másik három lehetősége 2025-re a Sauber, a Williams és az Alpine.

Egyelőre azonban nem hajlandó elkötelezni magát egyik csapat mellett sem. Ennek következtében a piacon lévő többi versenyző sem tudja biztosítani a saját jövőjét.

Valtteri Bottas és Guanyu Zhou is a bizonytalan jövőjű pilóták közé tartozik. Zhou még azt is elismerte, hogy csalódott Sainz késlekedése miatt, és annak hatása miatt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/