/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sainz odaszúrt Leclerc-nek, aki ‘túl sokszor’ panaszkodik

2024. június 24. 12:59   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari versenyzői, Carlos Sainz és Charles Leclerc a Spanyol Nagydíj korai szakaszában ütköztek össze.

Carlos Sainz arra utalt, hogy a csapattársa, Charles Leclerc “túl sokszor” panaszkodik a versenyek után, miután a Spanyol Nagydíjon összeértek a pályán.

A verseny elején a páros finoman, de összeért az első kanyarban, amikor Sainz megpróbálta kívülről megelőzni Leclerc-et.

Sainz a menekülőútra kényszerült, de így is a csapattársa előtt maradt, a versenyt azonban Leclerc mögött fejezte be a Ferrarinál érvényesített ellentétes stratégiák miatt.

Leclerc ragaszkodott ahhoz, hogy a verseny korai szakaszában kritikus volt a gumik élettartamának megőrzése, és Sainzra hárította a felelősséget, amiért a spanyol beléje fordult, amikor egymás mellé értek.

“A verseny előtt megbeszéltük, hogy ez a verseny azon része, ahol mindkettőnknek a lehető legjobban kell spórolni a gumikkal” – mondta Leclerc a Sky F1-nek.

“Tudjuk, hogy a 14-es kanyar mennyire fontos, hogy ezt megtegyük, szóval így tettem. Carlos nem tartalékolt gumit az utolsó kanyarban, és kihasználta a lehetőséget, hogy megelőzzön, ami nagy kár.

“Ez hátráltatott minket, és az első szárnyam is megsérült a verseny hátralévő részére. Apró sérülés volt, de minden számít, és ha látod, milyen szoros volt a vége George-dzsal [Russell], szégyen.”

Mivel Sainz még nem erősítette meg, hogy hol folytatja 2025-ben, ezért Leclerc azt gondolja, hogy a spanyol próbálja lenyűgözni a potenciális kérőket.

“Nem reagálnám túl a versenyt így, ez a hazai versenye, ez egy nagyon fontos pillanat a karrierjében” – mondta.

“Gondolom, szuper motivált volt, hogy valami látványosat csináljon, de valószínűleg nem én voltam a megfelelő személy, akivel ezt megtehette volna. De semmi baj, szerintem meg fogja látni a felvételeket, és megérti, hogy én voltam belül, és nem tudott befordulni azon a ponton.”

Sainz ellentétes véleményt fogalmazott meg Leclerc-rel szemben, és azt sugallta, hogy a monacói túl sokat panaszkodik a versenyek után.

Míg Leclerc azt állítja, hogy a verseny előtti megbeszéléseken a gumitakarékosságról volt szó, Sainz azt állította, hogy a Mercedes elöl haladó autóinak korai megtámadásáról beszéltek.

“Szerintem túl sokszor panaszkodik [Leclerc] a verseny után valami miatt” – mondta Sainz.

Borítókép: XPB images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/