/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Schumacher „vízen járós” hasonlattal élt Verstappen és Hamilton kapcsán

2024. október 15. 09:47   |   Autoblog
címkék:  

Ralf Schumacher Lewis Hamilton és Max Verstappen példáját hozta fel, amikor arról beszélt, hogyan viszonyul Forma-1-es karrierje bátyjáéhoz, Michael Schumacheréhez.

Ralf Schumacher kiemelte a növekvő különbséget Lewis Hamilton és Max Verstappen között, miközben azt is megjegyezte, hogy egy időben mindkettőjükről úgy tűnt, mintha “vízen tudnának járni” a Forma-1-ben.

A német a Formel1.de-nek adott interjúban a modern Forma-1 két főszereplőjét említette, amikor a hét F1-világbajnoki címmel rendelkező bátyjával, Michael Schumacherrel való kapcsolatáról és az összehasonlításokról beszélt.

Ralf Schumacher tíz éven keresztül versenyzett a Forma-1-ben a testvérével 1997 és 2006 között (Ralf a következő szezon után visszavonult), de sokkal kevesebb sikert ért el.

Pályafutása során a Jordan, Williams és Toyota csapataiban versenyzett, és hat nagydíjat nyert, míg bátyja 91-et.

Ralfot azonban gyakran tartották tehetségesebbnek, bár nem dolgozott olyan keményen, mint Michael. Amikor ezt a megjegyzést tették neki, rámutatott egy lényeges különbségre karrierjük között: a rendelkezésre álló technikai felszerelésre.

Míg Michael bajnoki címeket nyert a Benettonnál és a Ferrarinál, Ralf azzal érvelt, hogy soha nem volt olyan jó autója, mint a bátyjának.

Ennek illusztrálására hozta fel Hamilton és Verstappen példáját: „A Forma-1-ben láthattuk, hogy egy csapatnak győztes autót kell adnia a pilótának. Egyszer azt hittük, hogy Lewis Hamilton vízen tud járni [a Mercedes 2022-es visszaesése előtt].”

163A3211

Ezután Verstappen jelenlegi helyzetére tért ki, aki az előző szezonban mindenkit dominált, 22 nagydíjból 19-et nyert, és megszerezte harmadik egymást követő világbajnoki címét.

Bár a 2024-es szezont hasonló formában kezdte, idén nem tudta megismételni ezt a magas szintet. A spanyol nagydíj óta, júniusban, győzelem nélkül áll, mivel a Red Bull nem tudta biztosítani számára a szükséges eszközöket a sikerhez.

„Személy szerint azt hittem, hogy Max Verstappen is képes vízen járni” – tette hozzá Schumacher, mielőtt rámutatott, hogy mi az alapvető különbség a Forma-1 két legutóbbi bajnoka között.

„Az én szememben Verstappen tisztán a tehetsége alapján kerül előrébb Hamiltonhoz képest. Ez az, ami még jobban megkülönbözteti őt a többiektől” – zárta gondolatmenetét.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/