/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sennára és Prostra hivatkozott Brown a McLaren helyzetével kapcsolatban

2024. szeptember 08. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Zak Brown Ayrton Sennára és Alain Prostra hivatkozott, hogy megindokolja, miért nem akarják Lando Norrist első számú versenyzőnek kijelölni az idei szezonban.

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown Ayrton Sennára és Alain Prostra hivatkozva védte meg az istálló csapatsorrenddel kapcsolatos álláspontját.

Andrea Stella csapatfőnökkel együtt egyre nagyobb nyomás nehezedik az 52 éves vezérigazgatóra, hogy Lando Norris versenyzői világbajnoki címért folytatott küzdelmének támogatására hivatkozva csapatutasításokat alkalmazzon.

Az Olasz Nagydíjra a “papaya-szabályok” voltak érvényben, a McLaren verziója a versenyzői szándékról – azok a törvények, amelyeket a Mercedes vezetett be a Lewis Hamilton és Nico Rosberg közötti ellenséges viszony szabályozására.

Eddig azonban a McLaren tétovázott, megállt a nyílt csapatutasítás életbe léptetése előtt, még akkor is, ha elvi megközelítésével a versenyzők bajnokságának elvesztését kockáztatja.

456309063_3732374500422907_6258527813294425426_n

Miközben úgy tűnik, hogy a csapat most Norrist, akinek nagyobb esélye van Max Verstappen trónfosztására, előnyben részesítik Oscar Piastrival szemben, Brown a múltbeli példákra hivatkozva támasztotta alá azt a döntést, hogy nem jelölnek ki első számú versenyzőt.

Amikor a Sky Sports F1-ben kérdőre vonták álláspontjáról, az amerikai így válaszolt: „Az első számú prioritás az, hogy mindkét bajnokságot megnyerjük.”

„Tudom, hogy ez két prioritás, de mindketten fiatal versenyzők, akik győzni akarnak. Mindig is hittünk abban, hogy két első számú versenyzőnk van. A McLarennél mindig is ez volt a módszer. Ezt nagyon nehéz lehet menedzselni. Tudjátok, milyen volt Lewis [Hamilton] esetében. Láttuk ezt Sennával és Prosttal is” – példálózott Brown.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/