/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Shelby Mustang 1000 lóerővel

2012. március 29. 13:16   |   Autoblog
címkék:  

A lóerő háború bizony megállíthatatlanul folyik tovább, nemcsak Európában, hanem a tengerentúlon is. Ma szalonból bárki vehet magának 550, sőt akár 650 lóerős kocsit is, ami elképesztő. A teljesítményhajhászás éllovasa pedig maga Carroll Shelby, aki a tavalyi 800 után idén eljutott a négy számjegyű teljesítményig.

Az egyszerűen Shelby 1000-re keresztelt gép utcai kivitele 950 lóerőt mozgósít, míg az S/C pályaverzió 1100 lóerővel szaggatja az aszfaltot. Ez tehát azt jelenti, hogy a Mustang 5,4 literes kompresszoros V8-as motorja 91-es benzinnel is tudja a 950 lóerőt. Ehhez az őserőhöz igazították a futóművet, a váltóművet és a fékrendszert is, ám én ennek ellenére nem hiszem, hogy földi halandó meg tudja majd zabolázni ezt a szörnyeteget.

A világ (eddigi) legerősebb Shelby Mustangja a New Yorki Autószalonon debütál április 5-én, a rendeléseket pedig azután kezdik rá felvenni. A Shelby 1000 modellt korlátozott példányszámban fogják gyártani és természetesen mindegyik kocsi bekerül majd a Shelby „nagykönyvbe" is.

Aki szeretne magának egyet, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A bázis Shelby Mustang GT500 árán felül ugyanis 149 995 dollárt kell kicsengetnie az „1000-es" csomagért, tehát a végösszeg 200 ezer dollár körül alakul.

(Kiderült, hogy az "ágaskodós" fotó manipulált. A hátsó gumik nincsenek terhelés alatt, ez látszik, és ilyen mutatványra egyébként is csak az épített dragsterek képesek. Miért volt szükség erre? A 950 lóerő enélkül is lenyűgöző.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/