/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Steiner szerint meglepő, ahogy véget ért Verstappen dominanciája

2024. augusztus 03. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

A Haas korábbi csapatfőnöke szerint azonban “egyszer minden jó dolog véget ér”.

Günther Steiner úgy véli, Max Verstappen dominanciája végleg véget ért, miután az utóbbi időben a Forma-1-et a “kiszámíthatatlanság” uralja.

Miután Verstappen április közepén a Kínai Nagydíjon fölényes győzelmet aratott, és ezzel az első öt futam alatt a negyedik sikerét aratta, úgy tűnt, hogy megismétlődik a tavalyi szezonban nyújtott elsöprő teljesítménye.

A Red Bull 2023-ban 22 versenyből 21 győzelemmel írta át a rekordok könyvét, ebből 19-et Verstappen szerzett, és ezzel maga mögött hagyta az F1-es mezőny többi tagját.

591A1743

Sok szakértőhöz hasonlóan a Haas korábbi csapatfőnöke, Steiner is kész volt leírni az idei szezont, ám meglepte a fordulat, amely a McLarent és a Mercedest is komoly kihívókká tette.

A Red Bull előnye a konstruktőri bajnokságban mindössze 42 pontra csökkent a McLarennel szemben, míg Verstappen 78 ponttal vezet Lando Norris előtt a versenyzőknél.

A RacingNews365 Podcast hétfőn adásba kerülő különkiadásában arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb tanulsága az F1-es szezon eddigi részében, Steiner így válaszolt: “Hogy mennyire kiszámíthatatlan jelenleg a Forma-1.”

“A szezon elején, azt mondanám, ismét Max dominanciája volt, de mint tudjuk, minden jónak egyszer vége szakad – és eljött a vége! Néha csak türelmesnek kell lenned, ahogy a dolgok történnek, és nem szabad negatívnak lenned. Néhány ember számára kezdett frusztrálóvá válni, vagy ‘Ha még egy ilyen szezonunk lesz, nem nézem tovább'” – folytatta.

“És hirtelen hét különböző győztest kaptunk a szezon első felében. Ki tett volna erre pénzt az idei harmadik vagy negyedik futamon? Én nem, őszintén mondom, de ez egy jó dolog” – mondta a korábbi csapatfőnök.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/