/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Stroll a figyelmen kívül hagyott utasításról: Úgyis megelőztem volna Fernandót

2024. július 23. 09:24   |   Autoblog
címkék:  

Míg Lando Norris vonakodva fogadta el a McLaren utasítását, hogy engedje el csapattársát, addig Lance Stroll ugyanezt a kérést nem volt hajlandó megtenni az Aston Martinnál.

A Magyar Nagydíjon volt sokak számára figyelmen kívül hagyott csapatutasítás-dráma, ami egészen másképp alakult, mint ami végül a futamgyőztes kilétét eldöntötte.

Míg Lando Norris vonakodva fogadta el a McLaren utasítását, hogy engedje el csapattársát, addig Lance Stroll ugyanezt a kérést nem volt hajlandó megtenni az Aston Martinnál.

Hat körrel a vége előtt az Aston Martin azt mondta Fernando Alonsónak, hogy engedje el Strollt a 10. helyen, az utolsó pontszerző pozícióba.

Stroll az utolsó boxkiállását később hajtotta végre, mint Alonso, így frissebb gumikon volt. Az Aston Martin éppen ezért lehetőséget akart adni a kanadai számára, hogy megtámadja a három és fél másodperccel előttük haladó Yuki Tsunodát.

Alonso versenymérnöke, Chris Cronin figyelmeztette őt a csapat tervére. „Fernando, van még egy körünk, hogy felzárkózzunk Tsunodára” – mondta nyolc körrel a vége előtt. „De ha nem, akkor lehet, hogy… esélyt adunk Lance-nek.”

„Vissza fogjuk cserélni az autókat” – tette hozzá Cronin, miután végrehajtották a cserét. „Ha nem kapja el (Tsunodát), akkor visszacseréljük.”

Stroll is hasonló üzenetet kapott ugyanekkor: „Fernando DRS-t fog adni, elmegyünk mellette az első kanyarban, aztán el kell kapnunk Tsunodát” – mondta neki versenymérnöke, Andrew Vizard. „Adj bele mindent, hogy most elkapjuk Tsunodát, különben a verseny végén visszacseréljük a pozíciókat” – tette hozzá.

Stroll azonban már az elején jelezte, hogy elégedetlen az utasítással. „Amúgy is megelőztem volna Fernandót, de oké” – válaszolta.

Bár Stroll körönként több mint fél másodpercet adott Tsunodának, az RB megelőzésére kevés esélye látszott. Cronin ezért azt tanácsolta Alonsónak, hogy maradjon lőtávolságon belül, hogy ne fenyegesse a futamot vezető Oscar Piastri lekörözésének a veszélye.

„Még három kör van hátra, Fernando, még három kör” – mondta. „Ha tudod, tartsd magad közel Lance-hez, hogy vissza tudjuk cserélni anélkül, hogy Piastrival szórakoznánk.”

Stroll az utolsó körben még üldözte Tsunodát, de nem jutott elég közel ahhoz, hogy megpróbálja megelőzni az RB-t. Ahogy belépett az utolsó szektorba, Vizard emlékeztette őt, hogy adja vissza a pozícióját.

„Lance, ha most nem kapod el, vissza kell adnod a helyed a cél előtt” – mondta. „Fernando négy másodperccel van mögötted. Nincs mögötte veszély.”

A vonalhoz közeledve Vizard újra megpróbálta. „Lance, javaslom, hogy állj hátrébb. Engedd el Fernandót. Négy másodperccel van hátrébb.”

Stroll, akinek az apja az Aston Martin csapat tulajdonosa, nem válaszolt.

A célvonalat a 10. helyen szelte át, ezzel megszerezve az utolsó pontot. Sem ő, sem Alonso nem nyilatkozott többet, amikor visszatértek a boxba.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/