/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szakértő idegsebész nyilatkozott Michael Schumacher lehetséges állapotáról

2024. október 12. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos agysérülést egy síbaleset következtében.

Egy szakértő idegsebész mondta el a véleményét Michael Schumacher lehetséges állapotáról, közel 11 évvel az F1-legenda síbalesete után.

Schumacher súlyos fejsérülést szenvedett egy síbaleset következtében a francia Alpokban, 2013 decemberében.

A hétszeres világbajnokot helikopterrel kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték.

2014 júniusában ébresztették fel a kómából, és menedzsere később bejelentette, hogy hosszú rehabilitációs időszakra hazatér.

Azóta nem közöltek információt Schumacher állapotáról, és csak néhány kiválasztott személy látogathatja meg.

Köztük van egykori Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt, aki decemberben a L’Equipe-nek így nyilatkozott: „Ő most más, de csodálatosan törődik vele a felesége és gyermekei, akik védelmezik őt.”

“Az élete most más, és megvan az a kiváltságom, hogy időnként megoszthatom vele ezeket a pillanatokat.”

A hónap elején a német BILD újság arról számolt be, hogy bár nem erősítették meg egyértelműen, „nagy valószínűséggel” Schumacher is jelen volt lánya mallorcai esküvőjén.

Állítólag a vendégektől megkérték, hogy adják le telefonjaikat a helyszínen, hogy elkerüljék Schumacher vagy a birtok fotózását.

Most egy szakértő idegsebész elmagyarázta, hogy milyen folyamatok zajlanak le súlyos agysérülést szenvedett pácienseknél – bár minden eset egyedi, így eltérések is lehetnek.

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 04: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP announces his retirement at the end of the season during previews for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit on October 4, 2012 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

SUZUKA, JAPAN – OCTOBER 04: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP announces his retirement at the end of the season during previews for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit on October 4, 2012 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Jussi Posti, aki a finnországi kórház idegsebészeti és traumás agysérülési osztályának vezetője, a helyi Iltalehti nevű lapnak így nyilatkozott: „Kétlem, hogy ebben a szakaszban bármi hirtelen változott volna.”

“Általában a páciensek két évig képesek felépülni annyira, amennyire csak lehet, és ekkor általában beáll egy állapot. Lényegében ezek a páciensek a legjobb esetben is kísérleti modellek. Az agysérülésnek különböző utóhatásai lehetnek. Például a sérülés miatt a beteg nem akarhat kommunikálni senkivel, csak a közvetlen családjával. Az is előfordulhat, hogy senki más, csak a beteg közvetlen családja képes őt annyira stimulálni, hogy értelmes kommunikációra késztessék” – mondta a szakember.

Az agysérülésekkel foglalkozó Headway jótékonysági szervezet részletezi, hogy egy agysérülés milyen hatásokat gyakorolhat az emberre, beleértve a viselkedésbeli, kognitív és memóriazavarokat.

Emellett különböző rehabilitációs szakaszok is létezhetnek, attól függően, hogy milyen jellegű volt a sérülés.

Fotó és borítókép: Getty Images

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/