/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Teljessé vált az Alpine 2025-ös pilótafelállása

2024. augusztus 23. 09:32   |   Autoblog
címkék:  

Végre kiderült, ki lesz Pierre Gasly új csapattársa 2025-re.

Jack Doohant hivatalosan is bejelentette az Alpine, hogy 2025-re teljes munkaidős F1-es versenyzővé válik a tartalékversenyzői pozíciójából.

Az ausztrál 2022-ben csatlakozott az Alpine Akadémiához, ahol szimulátoros és egyéb tesztelési feladatokkal bízták meg, miközben az istálló igyekezett kilábalni a ’24-es szezon gyenge kezdéséből.

Az Alpine színeiben hat kötelező fiataloknak szánt első szabadedzésén vett részt, többek között Kanadában és Nagy-Britanniában az év elején. A 2023-as F2-es szezont követően nem tért vissza a Forma-2-be.


Ő lehet a harmadik ausztrál a rajtrácson Oscar Piastri, és Daniel Ricciardo után, amennyiben utóbbi meg tudja tartani a jelenlegi helyét.

A MotoGP-legenda Mick Doohan fia Esteban Ocon helyére érkezik, aki öt szezon után távozik a Haas csapatához, és Pierre Gaslyval alkot majd egy párt, miközben a csapat nagy változásokon megy keresztül.

Oliver Oakes-t nemrégiben nevezték ki csapatfőnöknek, miután Bruno Famin úgy döntött, hogy visszalép, és a Viry-nél felügyeli az erőforrás-üzemeltetést, miközben a Renault is befejezi a saját erőforrás-gyártást, és az Alpine-t visszahelyezi ügyfél-státuszba.

Egy olyan tervet vázoltak fel, amelynek csúcspontja az lenne, hogy a csapat 2026-tól – az új F1-es technikai szabályok évétől – ügyfélként működne, ami először érinti a futóművet és a motort is.

0D9A3123

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/