/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Toto Wolff ezért hagyta abba Verstappen nyilvános üldözését

2024. október 05. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff az idei évben nyíltan udvarolt a címvédő Max Verstappennek, hogy esetlegesen a Mercedeshez édesgesse a holland világbajnokot.

Toto Wolff véget vetett annak, hogy nyíltan üldözze Max Verstappent, és kijelentette, hogy nem fog “flörtölni másokkal” a jelenlegi versenyzői párosa mellett.

Miután megerősítették Lewis Hamilton meglepő átigazolását a Ferrarihoz 2025-re, Verstappen neve azonnal felmerült, mint a hétszeres F1-bajnok nagy nevű utódja, és a Mercedes-főnök Wolff igyekezett kihasználni a Red Bull politikai feszültségeit, hogy meggyőzze a holland versenyzőt, cserélje le Milton Keynest Brackley-re.

A másik nagy esélyes a Mercedes ülésére az F2-ből érkező Kimi Antonelli volt, aki végül megkapta a lehetőséget, hogy 2025-ben George Russell mellett versenyezzen. Wolff azonban nyitva hagyta az ajtót Verstappen előtt 2026-ra, amikor jelentős technikai szabályváltozások lépnek életbe.

A csábítás része az volt, hogy a Mercedes ismét tarolhat az új motoros szabályokkal, ahogy tette 2014-ben, miközben kérdőjelek övezték a Red Bull saját motorprojektjét. Verstappen és a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette, hogy Verstappen 2025-ben még a csapatnál marad, de azon túl nem tudtak biztosat mondani.

A helyzetre reflektálva Wolff úgy véli, hogy a „flörtölést” be kell fejezni, mivel Verstappen rövid távon sehová sem megy.

„Most hátradőlünk, azt hiszem, már korábban is kifejeztem, és Max részéről is hasonló nézetet vallunk: bízni kell a versenyzőidben és a csapatodban” – mondta Wolff az Autosportnak.

„A lehető legtöbb támogatást kell nyújtanod a siker érdekében. És csak akkor, ha valami nagyon rosszul sül el, fontolnád meg a más lehetőségeket. Számomra ez olyan, mint flörtölni másokkal, miközben a kapcsolatodat próbálod működtetni. Nem működik, nem flörtölök mással. Csak akkor, ha változást akarok, vagy fontolgatom a változást, keresnék beszélgetést. És ez ugyanígy van Verstappen részéről is. Azt hiszem, hasonló értékeket vallunk ezen a téren” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/