/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább nőtt az ötcsillagosok tábora

2012. augusztus 30. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Az új Audi A3, Ford B-MAX, Kia Cee’d, Renault Clio és Volvo V40 bekerült a világ legbiztonságosabb autói közé. A szigorított követelményrendszer ellenére ezek az új modellek egytől egyig ötcsillagos értékelést kaptak az Euro NCAP szervezet legutóbbi törésteszt-sorozatán. De a mezőny egyetlen pickupja is szépen teljesített, négy csillagot ért el a 2008-as kettővel szemben.

Az Isuzu D-Max 2008-ban alig kapta meg teljesítményére az általános két csillagot, amíg a ráncfelvarrt modellnek most négy csillagot sikerült elérnie. A pickupok sajátos felépítésük és alvázas konstrukciójuk miatt hátrányban vannak a személyautókkal szemben, mégis az utóbbi időben óriási fejlődést mutatnak fel a biztonság területén. A D-Max gyalogosvédelmét 2008-ban például egycsillagosra értékelték, az új modell azonban már 51 százalékot ért el ezen a területen. Az ötcsillagos végső értékeléshez itt 60 százalékot kell teljesíteni; a D-Max csak ezért csúszott le a legjobb helyezésről.

A kétoldali tolóajtós, vadonatúj Ford B-MAX egyterű 92 százalékot szerzett a felnőtt utasok, illetve 84 százalékot a gyermekek védelmének vizsgálatán. Nagyon jó eredménnyel zárt a gyalogosvédelmi és az asszisztens rendszerek vizsgálatán is (67 és 71%), bizonyítja, hogy a hagyományos B-oszlopok nélküli kialakítás semmiféle hátránnyal nem jár. Az első és a hátsó utasteret elválasztó B-oszlopokat a tolóajtókba épített merevítésekkel váltották ki. A Ford mini egyterűje emellett az első jármű a kategóriájában, amelyben az Active City Stop rendszer segít a vezetőnek elkerülni a kisebb tempónál bekövetkező koccanásokat, ha az előtte haladó jármű megállna, vagy lassabban haladna nála. Az autóban megtalálható a Ford hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási rendszere, a SYNC is, amelynek Vészhelyzeti Segélyhívó funkciója egy ütközés után segít az autóban ülőknek, hogy segítséget hívjanak.

Nem meglepő módon az új Volvo V40 is megkapta az öt csillagot az Euro NCAP töréstesztjén. Sőt, a kompakt szegmens legbiztonságosabbja és az Euro NCAP által valaha tesztelt egyik legbiztonságosabb autó lett. A kiemelkedően jó, 98 (felnőtt utas), 75 (gyermek), 88 (gyalogos) és 100 százalékos (utasbiztonsági rendszerek) eredmények magukért beszélnek. Ami azonban egyértelműen megkülönbözteti a Volvo V40-est a versenytársaktól, az a világ első gyalogoslégzsákja. A motorháztetőt megemelő és az A-oszlopokat részben elfedő légzsák jóval nagyobb védelmet nyújt az elütött gyalogosnak; ami a V40 esetében a 88%-os, az eddigi legmagasabb értékelést jelentette.  

Az ötcsillagosok sorát az új Audi A3, Kia Cee’d és Renault Clio zárja. Biztonságban mindhárom kocsi jócskán felülmúlja az elődeit.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/