/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább zsugorodik a Smart

2006. március 25. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

A DaimlerChrysler le akar állni a négyajtós Smartok gyártásával is, a jövőben csak a kétajtós verzió kerülne piacra a kiskocsiból.

Megszüntetné a négyajtós Smart autók gyártását a DaimlerChrysler vezetősége. A döntést még jóvá kell hagynia a német-amerikai vállalat felügyelő bizottságának és meg kell alkudni a Mitsubishivel is, hiszen annak egy hollandiai üzemében készülnek a ForFour modellek – írta a Reuters.

A Smart piacra kerülése óta veszteséges, így elkerülhetetlen volt, hogy tovább szűkítsék a kisautó kínálatát. Bár a ForTwo modellből jövőre várható új verzió, nem fejlesztik tovább a Smart SUV-ot és leállnak a roadster gyártásával is.

A DaimlerChrysler szombati közleménye szerint az átszervezésre 1 milliárd eurót költenek, s remények szerint a részleg 2007-ben már nyereséges lehet. A profilszűkítés nyomán 300 munkahely szűnhet meg Németországban. A DaimlerChrysler vezérigazgatója Dieter Zetsche 3 milliárd eurót akar elkölteni 2008-ig a csoporthoz tartozó Mercedes-Benz átszervezésére, ami 14500 munkahely megszűnésével is jár. A tervek szerint a Smart egységet is beolvasztják a Mercedesbe, így is csökkentve a párhuzamos szervezés okozta többletköltségeket.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/