/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új kínai gyártó jön hazánkba

2022. november 07. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

November 4-én került pont egy hosszas tárgyalási folyamat végére a Geely és a Grand Automotive között. A Four Seasons Hotel Gresham Palotában a sajtó munkatársai előtt a felek legmagasabb szintű képviselői aláírták a három országra vonatkozó importőri szerződést.

November 4-én ünnepélyes keretek között aláírták a disztribúciós szerződést a Geely márka forgalmazására a magyar, a cseh és a szlovák piacon. A szerződést Molnár Viktor, a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója, valamint Cook Xue, a Geely Auto International Sales Company vezérigazgató-helyettese látta el kézjegyével. A Geely márka első autói várhatóan 2023. első félévében érkeznek meg Csehország, Magyarország és Szlovákia útjaira. Az első Geely modell, mely hazánkban is megjelenik, a tisztán elektromos Geometry C lesz.

„Ez az esemény rendkívül fontos a cégcsoportunk életében, főleg annak tükrében, hogy jelenleg milyen nehéz kihívásokkal állnak szemben az Európában már ismert és bevezetett autómárkák. A Geely, mint az egyik legnagyobb kínai autógyártó, nem csak kiváló minőségű gépjárműveket gyárt, hanem olyan gyártási kapacitásokkal is rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy mind a vásárlókat, mind a leendő márkakereskedéseket folyamatosan el tudja látni az igényeknek megfelelő minőségű és mennyiségű gépkocsival.” – mondta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe vezérigazgatója.

„Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodnunk a Geely Auto International Holdinggal a három országot felölelő disztribúciós szerződés minden pontjában, hogy innentől kezdve közösen kezdjük el a Geely márka közép-kelet európai felépítését. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy a Grand Automotive az első vállalat az Európai Unióban, mellyel a Geely importőri szerződést írt alá az anyavállalati márkanévvel ellátott gépjárművek forgalmazására. A közeljövőben elsődleges célunk a márka és ezen belül a Geometry C modell megfelelő pozícionálása, valamint a márkakereskedői és márkaszerviz hálózat országos kiépítése.” – tette hozzá.

“A Geely gazdag termékkínálatot hozott létre, amely magában foglalja a robbanómotoros járműveket, az elektromos modelleket, a hibrid és metanolos autókat, valamint az akkumulátorcserés megoldásokat is. Mivel a Geely márka először lép be az Európai Unió piacára, a Grand Automotive Central Europe vállalattal való partnerség jelentős előrelépést jelent a Geely globalizációs törekvései szempontjából.” – mondta Cook Xue, a Geely Auto International Corporation vezérigazgató-helyettese.

A Geely első európai modellje a Geometry C villanyautó lesz, amely a WLTP szerint 460 km-es hatótávolsággal rendelkezik. A Geometry C 310 Nm nyomatékú villanymotorja 7,7 másodperces nulla-százas gyorsulást szavatol, kielégítve a felhasználók mindennapi igényeit. Emellett az autót a Geely saját fejlesztésű Smart Energy Management (SEM) rendszerével szerelték fel.

A Geely Geometry C 2023 januárjától lesz megrendelhető, és az első példányok 2023 elején érkeznek a közép-európai régióba. A Geely jól kiépített ellátási láncának köszönhetően a gyártási és átfutási idő a versenytársakhoz képest várhatóan rövidebb lesz: körülbelül négy hónap a megrendeléstől a szállításig.

A Geely-ről

A Geely 1997-ben lépett be az autóiparba. Az évekig tartó erőfeszítések és elkötelezettség révén a Geely lett az első kínai autómárka, amely 2020-ra elérte a 10 milliós személygépkocsi értékesítési és gyártási darabszámot. A Geely jól ismert autómárkái, mint például a Geely Auto, a Volvo, a Polestar és a Lotus, összehangolt fejlődést értek el, jó piaci teljesítményt nyújtva. A Geely piaci értéke több mint 55,8 milliárd USD, és világszerte több mint 120 000 alkalmazottat foglalkoztat. A Geely világszerte több mint 40 jármű- és hajtásláncgyártó üzemmel rendelkezik.

A Grand Automotive Central Europe Kft.-ről

A Grand Automotive Central Europe fő tevékenysége a Nissan márka importja és forgalmazása Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Koszovóban, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Albániában. A Grand Automotive Central Europe a Piaggio négykerekű kishaszongépjárművek importőre is Ausztriában, Csehországban és Magyarországon. A Grand Automotive Group emellett számos autómárkáért, köztük a Ford, a Hyundai, a Renault és a Dacia márkákért felelős az Adria régióban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/