/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Corsa 2,5 milliótól

2006. szeptember 05. 13:56   |   Autoblog
címkék:  

Hazánkban októbertől lesz kapható az új Opel Corsa, de már július 18-tól megrendelhető. Az alapára 2 599 000 forint lesz.

Ezért a kicsivel több mint 2,5 millió forintért egy háromajtós 1.0 literes motorral szerelt Corsát lehet kapni dupla légzsákkal, ABS-el szervokormánnyal, távirányítós központi zárral és elektromos tükörrel. Az árlistán nem szerepel az 1.7-es CDTI, mert ezzel egyelőre nem lehet még az új Corsa-t rendelni. A legdrágább változat (a jelenleg elérhető választék szerint) a 4 millió forintba kerülő ötajtós, 90 lóerős Corsa Cosmo lesz. A különböző motorral szerelt Corsa modellekért a felszereltségüktől függően tehát elkérhetnek 2,5 millió és 4 millió forint közötti összeget. A már említett 1,7-es CDTI viszont kilóghat ebből az összeghatárból, természetesen felfelé.

Az Opel sikertípusából egyébként 9,4 millió darab kelt el Európában 1982-es piacra lépése óta. A legújabb modell tervezésekor az Opel szakított a hagyományokkal és szembeötlő, kupészerű tetővonallal, illetve izmos megjelenéssel ruházta fel új kisautóját. A sportos háromajtós 3,99 méter hosszú, 1,71 méter széles és 1,49 méter magas, tengelytávja pedig 2511 mm. Ennek alapján sejthető, hogy a szegmens egyik legnagyobb utasterével rendelkezik majd a Corsa (a Grande Punto tengelytávja és magassága például hajszálpontosan egyezik a Corsáéval, ami viszont szélesebb olasz konkurensénél).

Az új Corsához háromféle 16 szelepes benzinmotor és kétféle közös nyomócsöves turbódízel lesz elérhető 1,0- 1,4 liter lökettérfogattal, illetve 60-90 LE teljesítménnyel. Később érkezik a 125 lóerős 1,7 CDTI dízel, DPF koromszűrővel. A benzinmotorok mindegyike TWINPORT technikájú, és az 1,3-as dízelhez is kapható részecskeszűrő.

A Corsa felszereltség tekintetében is újat hoz: a kanyarkövető fényszórók, a DVD-alapú navigációs rendszer, a CD-rádió MP3-mal, a hangvezérléses, Bluetooth kapcsolatos mobiltelefon, a defekttűrő gumik, a fűtött kormánykerék, és a panoráma-napfénytető mind megtalálható a listán.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/