/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Mitsubishi SUV Európának

2006. július 05. 12:44   |   Autoblog
címkék:  

A szeptemberi Párizsi Autószalonon debütáló középméretű összkerékhajtású autóval a japán gyártó a leggyorsabban növekvő SUV szegmensbe lép be.

Az európai Outlander a Japánban 2005. októberében piacra dobott Outlander leszármazottja lesz. A japán verzió jelenleg a kompakt SUV szegmens legtöbbet értékesített modellje. Európában a típus jövőre abba a járműosztályba teszi be a lábát, ami 2001 és 2006 között 54 százalékkal több eladást produkált (325 000 – 500 000), 2006 és 2009 között pedig újabb 35 százalékos növekedés várható.

A képeken látható Outlander Concept az első jármű, ami a Mitsubishi vadonatúj globális kompakt platformját használja. A megkapó formájú újdonság a Mitsubishi új stílusjegyeit hordozza magán, melyeket először az L200-as pickupon ismerhetett meg a világ. A széles, erős kiállású, éles vonalakkal tűzdelt Outlander rengeteg új vásárlót hozhat a konyhára. A koncepcióautó ráadásul 20 colos kerekeket és sportos metálpiros fényezést kapott, mellyel ezüst elemek (tetőlécek, küszöblécek, lökhárítóbetét és hűtőrácskeret) képeznek kontrasztot.  

Az Outlander az új padlólemeznek köszönhetően személyautós biztonságot és vezethetőséget kínál majd, az All Wheel Control összkerékhajtás pedig könnyű terepen is mozgékonnyá teszi. Mivel nem terepjáró, felező nem lesz benne, fixálható négykerékhajtás viszont igen (4WD Lock).  

A koncepcióautót egy Volkswagen eredetű, kétliteres négyhengeres, 16 szelepes PD TDI motor hajtja, 140 lóerővel – ugyanaz, amelyik a Grandis Di-D-ben is dolgozik. A motorhoz hatfokozatú kézi váltót csatlakoztattak. Az Outlander Conceptben emellett 650 wattos Rockford Fosgate hifi, Hide&Seat üléssor (5+2 ülés) és osztott hátfalajtó is helyett kapott.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/