/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új ötajtós Corsa

2006. június 02. 12:31   |   Autoblog
címkék:  

Az autó jelentősen különbözik a háromajtóstól, akárcsak az Astra az Astra GTC-től. Miközben a kupészerű háromajtós Corsa hangsúlyosan sportos jelenség, az újdonság teljes értékű családi autó. Világújdonsága az integrált “FlexFix” lökhárító-csomagtartó.


Az ötajtós Corsa rafinált “FlexFix” integrált lökhárító-csomagtartója igazi újdonság és nagyban növeli az autó funkcionalitását. Fiókként húzható ki a fenéklemez alól, két biciklit hordozhat, és használaton kívül láthatatlan. Emellett az ötajtós Corsa kétféle magasságba állítható, stabil “DualFloor” csomagtérpadlóval rendelkezik, amellyel vízszintesen meg lehet osztani a poggyásztartót (térfogat: 285-1100 liter), vagy az első üléstámlákig nyúló, sík padlót lehet kialakítani. A csomagtérroló ráadásul helytakarékosan elpakolható.

Az új Corsa méretei megnőttek: hosszúság 3999 mm (+ 183 mm), szélesség 1707 mm (+ 61 mm), magasság 1494 mm (+ 52 mm). Az utastér tágas, lakályos, az izgató vöröstől az előkelő zongora-feketéig terjedő színskálával – modelltől és igénytől függően, emellett panoráma üvegtető is rendelkezésre áll.


Új fejlesztés az agilis futómű, szükség esetén négy kerékre ható ESP is rendelkezésre áll. Háromféle benzinmotor és kétféle közös nyomócsöves turbódízel érhető el 1,0-1,4 literes lökettérfogattal, 60-90 LE teljesítménnyel. Hamarosan lesz 1.7 CDTI is, 125 lóerővel és széria koromszűrővel. Az erőforrásokhoz öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltót kapcsolnak, de Easytronic vagy automataváltó is kapható lesz később.

A három- és az ötajtós új Corsa világbemutatójának színhelye a Brit Nemzetközi Autókiállítás (július 20-30.) Londonban. Az autó októbertől kapható, de már július 18-tól megrendelhető.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/