/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Üzemanyagcellás tanulmányt mutatott be a Hyundai Frankfurtban

2007. szeptember 13. 11:17   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai-nak is van már üzemanyagcellás autója, az i-Blue a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek.

Alternatív energiaforrások, most már mindenki erre utazik. A Frankfurti Autószalonon a Hyundai egy üzemanyagcellás crossover-szerűséget mutatott be az i-Blue képében, melyet egy vadonatúj, a tanulmány nevét viselő padlólemezre épített. A feltételezések szerint ezt az alapot használják majd a jövő D-szegmensbeli újdonságaihoz, a platform 2+2 üléses belső elrendezést tesz lehetővé.

A futurisztikus külsejű, kifejezetten agresszív frontrésszel felvértezett és éles vonalakkal tűzdelt i-Blue-t a Hyundai csibai (Japán) formatervező és technikai központjában alkották meg, károsanyag-kibocsátása nulla, minthogy egy 100 kW teljesítményű üzemanyagcellás motor hajtja. A Hyundai a hidrogénes technológia harmadik generációjánál jár, a fejlesztést a gyár mabuki (Korea) technológiai központja végzi. A 700 baros nyomáson tárolt folyékony hidrogénből az i-Blue-ba 115 litert lehet tankolni, ez 600 kilométer megtételét teszi lehetővé. Az autó csúcssebessége 165 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/