/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Valóban ez lenne Sainz kilépési záradéka a Williamstől?

2024. augusztus 08. 11:30   |   Autoblog
címkék:  

Carlos Sainz kétéves szerződést kötött a Williamsszel, de a megállapodással kapcsolatos pletykák továbbra sem akarnak eltűnni.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko jelezte, hogy Carlos Sainznak van egy kilépési záradék az új Williams-szerződésében, amely lehetővé tenné számára, hogy egy “nagycsapat” ajánlata alapján távozzon.

Sainz jövője február elején borult fel, amikor a Ferrari mindenkit megdöbbentett azzal, hogy bejelentette: Lewis Hamilton a 2025-ös szezontól a Scuderiához igazol, így a spanyol versenyző a pálya szélére került.

Sainz ezután a következő hónapokat a lehetőségei mérlegelésével töltötte, mivel a Williams, a Stake/Audi és az Alpine is tett ajánlatot a spanyol számára.

Sok más versenyző várta a döntését, aminek következtében a Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy jellemezte őt, mint “a dugó a palackban”.

a Belga Nagydíjt követő hétfőn kihúzták azt a bizonyos dugót a palackból, amikor a Williams megerősítette, hogy Sainz aláírta a “2025-re, 2026-ra és azutánra” szóló szerződését.

Szinte azonnal felröppentek a pletykák a spanyol szerződésben szereplő kilépési záradékokról.

Ez arra késztette James Vowles csapatfőnököt, hogy mindenki számára világossá tegye a helyzetet.

“Pontosan 10 ember van a világon, aki tudja, hogy mit tartalmaz a szerződés belseje” – mondta Vowles a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“A Carlos-tábor tudja, és én is tudom, mi van benne. Bármi, amit az interneten olvastál, az csak spekuláció, és kész” – mondta a csapatfőnök.

0E5A5472

Marko azonban a Speedweek című osztrák kiadvány legújabb rovatában újra olajat tett a pletykák tűzére.

“Érthető, hogy Carlos a Williams mellett döntött, hiszen mi lenne az alternatíva?” – kommentálta Marko.

“Az Audi jövőre biztosan nem lesz még ott, ha a sikereiket nézzük. Az Alpine-nál pedig nem tudjuk, hogy 2025-ben megkapják-e a Mercedes-motort, vagy csak 2026-ban. Azt mondanám, hogy az ő helyzetében ez volt a legjobb megoldás” – folytatta.

“Természetesen tragikus, hogy a legjobb szezonját éli a Ferrarinál, és nem kap helyet egy topcsapatnál. De a Williamsnél is előre kellene mozdulnia a dolgoknak, ott is erős motor van. És úgy tűnik, van egy záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára, hogy távozzon, ha egy sokkal jobb helyzetben lévő csapattól érkezik ajánlat” – mondta a Red Bull tanácsadója.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/