/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vasseur a monacói győzelmüket követően a világbajnoki címért harcolna

2024. május 29. 10:12   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari a 2008-as szezon óta nem nyert világbajnoki címet – lehet, hogy idén véget ér ez a rossz sorozat?

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur az olasz alakulat monacói győzelme után utalt a bajnoki cím lehetőségére az idei szezonban.

Charles Leclerc vasárnap a pole pozíciót futamgyőzelemre váltotta, és pályafutása során először diadalmaskodott hazai pályán.

A győzelem a Ferrari eddigi második futamgyőzelmét jelentette a szezonban, miután márciusban Carlos Sainz révén az Ausztrál Nagydíjon is nyerni tudtak.

A Ferrari 2008 óta hajszolja a világbajnoki címeket, eddig sikertelenül, most azonban a McLarennel együtt a Red Bullnak is fokozott kihívást jelentettek az idei szezon első fordulóiban.

„Ha megnézzük az elmúlt három-négy futamot, mindenkivel [egy tizeden belül] voltunk, még a hosszú etapokon is” – mondta Vasseur a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Miamiban 40 kört tettünk meg, hogy végül két másodperccel végezzünk csak Max mögött, Imolában pedig 36 kör után hat másodperc volt a hátrányunk. Azt hiszem, most már legalább három csapat van harcban a győzelemért, de a Mercedes sincs olyan messze. Ez a három csapat képes harcolni a pole pozícióért, és képes harcolni a futamgyőzelemért is. Ez izgalmas, és remélem, hogy ez így lesz a szezon végéig” – tekintett előre a Ferrari csapatfőnöke.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/