/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vége a várakozásnak: Adrian Newey az Aston Martinnál folytatja

2024. szeptember 10. 12:11   |   Autoblog
címkék:  

Adrian Newey a jövő év elején távozik a Red Bulltól, majd az Aston Martin F1-es csapatnál kezd, mint vezető technikai szakember.

Adrian Newey hivatalosan is csatlakozik az Aston Martin F1-es programjához – erősítette meg Lawrence Stroll.

A 65 éves szakember a brit csapathoz csatlakozik, mielőtt az F1 2026-ban egy teljesen új szabályrendszerbe lépne.

Úgy tudni, hogy évente mintegy 30 millió font értékű szerződést írt alá, várhatóan öt évre. Emellett a csapat részvényese is lett.

A legendás mérnök és tervező úgy döntött, hogy közel két évtized után otthagyja a Milton Keynes-i székhelyű csapatot.

2006-os csatlakozása óta 13 világbajnoki címhez – hat konstruktőri és hét versenyzői címhez – segítette a Red Bull csapatát.

Red Bull-os távozását a májusi Miami Nagydíj előtt jelentették be. Azonnal visszalépett az autófejlesztéstől, hogy az RB17 hiperautó-projektre koncentrálhasson, amely júliusban mutatkozott be Goodwoodban.

A brit 2025 elején távozik a Red Bulltól, és nem kell majd kertészeti szabadságot töltenie.

Mielőtt a regnáló konstruktőri bajnokot F1-es nagyhatalommá tette volna, a kilencvenes években világbajnoki címekre vezette a Williamst és a McLarent is.

457544155_1258705408837202_5817277044055922923_n

Newey-t kapcsolatba hozták a Ferrarihoz való átigazolással, miután megerősítették Red Bull-os távozását, de a 65 éves szakember végül az Aston Martin mellett döntött.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok az Aston Martin Forma-1-es csapatához” – kezdte a kiváló szakember.

„Nagyon inspirált és lenyűgözött az a szenvedély és elkötelezettség, amelyet Lawrence mindenben tanúsít, amiben részt vesz. Lawrence eltökélt szándéka, hogy egy világverő csapatot hozzon létre. Ő az egyetlen többségi csapattulajdonos, aki aktívan részt vesz a sportban” – folytatta.

„Elkötelezettsége megmutatkozik az új AMR technológiai campus és szélcsatorna fejlesztésében Silverstone-ban, amelyek nem csak a legmodernebbek, de olyan elrendezéssel rendelkeznek, amely nagyszerű környezetet teremt a munkához. Az olyan nagyszerű partnerekkel együtt, mint a Honda és az Aramco, az infrastruktúra minden kulcsfontosságú darabja megvan ahhoz, hogy az Aston Martin világbajnoksái címre esélyes csapattá váljon, és nagyon várom már, hogy segíthessek elérni ezt a célt” – zárta gondolatait Newey.


Borítókép: Aston Martin Aramco F1 Team

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/