/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végre itt a Nissan GT-R Nismo

2013. november 18. 19:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A feltupírozott csodagép 600 lóerőt és 650 Nm-t képes mozgósítani, amivel 7 perc 9 másodpercen belül teljesített egy kört a Nürburgringen.

Már hetek óta várta az egész világ, sok kémfotó és fals adat látott napvilágot, de most itt van! A Nissan GT-R Nismo. Mint sejteni lehetett, egy komolyabb külső is a csomag részét képezi, amiről csak mostanra hullott le a lepel. Legfőbb alkotóeleme a szénszálas műanyag lesz – többek között a lökhárítók toldatai, a küszöbök, valamint a szárny is ebből az anyagból készül – így összesen közel 65 kilogrammot sikerül megspórolni az „alapváltozat” tömegéhez képest. A még tökéletesebb kanyarvételért az állítható keménységű, magasságú és szögű Öhlins futómű-elemek, valamint a 20 collos alufelnikre húzott 255/40-es méretű Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST abroncsok felelnek.

Ám nem csak külsejében lett vadabb a GT-R. Az autó négy kerekének meghajtásáért felelős 3.8 literes biturbó V6-os 550 lóerőt és 627 Nm-t teljesített, eddig. A Nismónak köszönhetően immáron 600 paripa és 652 Nm forgatónyomaték áll maximálisan a sofőr rendelkezésére, amit a szívósor és a kipufogó cseréjével, az előgyújtás állításával, valamint a GT3-as szériában versenyző példány turbóinak felszerelésével értek el a mérnökök. Ráadásul a Nissan szerint ez még mindig nem a plafon, csupán a váltó megóvása érdekében nem hoztak ki több pónit a GT-R-ből.

Tehát a Nismo bár lehetne még erősebb, a 600 lóerő és a versenypálya-csomag segítségével így is 7:08,69 másodperc alatt teljesítette a hírhedt nürburgringi kört még szeptember végén Michael Krumm volt FIA GT1 bajnok irányítása alatt. További jó hír, hogy kínált extrái ellenére nagyjából negyvenmillió forint körül áll majd meg a csúcs-GT-R, amivel a teljesítményfüggők számára klasszisokkal jobb vételnek számíthat egy-egy Ferrari, Lamborghini, vagy akár Porsche modellnél.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/