/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen a mercedeses pletykákról: “Még 250 millió euró sem lenne elég…”

2024. május 03. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff nagyon szeretné, ha Max Verstappen átigazolna a Mercedeshez, de a háromszoros világbajnok egyelőre vonakodik ettől.

Max Verstappen elutasította a legújabb pletykákat, amelyek a Mercedeshez való váltással hozták kapcsolatba, mondván, még egy 250 millió eurós szerződés sem lenne elég, hogy elcsábítsák.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagyon szeretné megszerezni Verstappent, hogy Lewis Hamilton helyére szerződtesse a következő szezontól, mivel a Red Bullnál folyamatos csapaton belüli politikai bizonytalanság uralkodik, és Adrian Newey távozása alapjaiban rengette meg a címvédő alakulatot.

A Mercedes azonban Verstappenhez és a Red Bullhoz képest küszködik a pályán, a holland pedig eddig összesen 24 futamot nyert a Mercedes legutóbbi, 2022-es São Pauló-i sikere óta.

A Miami Nagydíj előtt olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Mercedes egy 150 millió eurós rekordnagyságú szerződést ajánlott Verstappennek, hogy elcsábítsa őt Milton Keynesből – de a háromszoros világbajnok elhárította, hogy bármilyen összeg elég lenne, tekintve a az “Ezüstnyilak” jelenlegi versenyképességét.

“A jövőm jelenleg a Red Bullon belül van” – mondta Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365-nek Miamiban.

Amikor a RacingNews365 a 150 millió eurós összeget tette fel a hollandnak, Verstappen hozzátette, hogy nem a pénz az elsődleges cél számára.

“A nap végén, mondjuk, 150 millió euró lenne az összeg, de nem a pénz lesz a megkülönböztető tényező számomra, hogy átigazoljak valahova. [Még 250 millió euró sem lenne elég], mert elégedett vagyok azzal, amennyit most keresek, és ez csak a teljesítményről szól” – mondta a holland.

Wolff arra az ígéretre alapozza Verstappen szerződtetésének reményét, hogy a Mercedes a 2026-os erőforrásával valami olyasmire készül, mint 2014-ben, amikor a turbóhibridekre való átálláskor domináns korszakba kezdtek bele.

Míg más erőforrás-gyártók több éves tapasztalattal rendelkeznek, a Red Bull házon belüli Red Bull Powertrains részlege a nulláról indul, és úgy vélik, hogy nem rendelkeznek ígéretes kezdeti adatokkal a tesztpadról, ezt pedig Verstappen is elismerte.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/