/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen beszólt az FIA elnökének: “Mik vagyunk mi óvodások…?”

2024. szeptember 19. 14:22   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen keményen beszólt az FIA elnökének, Mohammed Ben Sulayemnek.

Max Verstappen keményen odaszólt az FIA elnökének, Mohammed Ben Sulayemnek, miután a holland világbajnokot és többi versenyzőtársát is bírálták a rádiós kommunikáció során használt csúnya beszéd miatt.

A FOM közvetítése során a versenyzők és a versenymérnökök közötti rádiókommunikáció részleteit játsszák csak le le, hogy fokozzák a nézői élményt, és tisztább képet adjanak a pilótafülkében uralkodó érzésekről.

Ezek az üzenetek gyakran intenzívek lehetnek, mivel a versenyzők a csata hevében tapasztalt megemelkedett adrenalinszinttel reagálnak, így gyakran előfordulnak káromkodások is. Ezeket a FOM a televíziós közvetítés során kisípolja.

Az FIA elnöke, Ben Sulayem nem rajong a versenyzők által időnként használt színes nyelvezetért. „Úgy értem, különbséget kell tennünk a sportunk – a motorsport – és a rapzene között” – mondta a Motorsport.com-nak. „Mi nem vagyunk rapperek. Hányszor mondják ki az F betűs szót percenként? Mi nem akarjuk követni őket. Ők olyanok, mi pedig [ilyenek vagyunk].”

Az emirátusi tisztviselő még azt is tervezi, hogy komolyabban fellép a csúnya beszéd ellen.

„Megtehetjük és meg is tesszük” – folytatta. „Mi vagyunk azok, akik valójában több beszédet hagytak jóvá [az adásban]. De vannak szabályaink, és a szabályok a sport érdekében vannak, és a szabályok azért vannak, hogy ellenőrizzük és betartassuk őket.”

Amikor ezeket a megjegyzéseket a Szingapúri Nagydíj előtt elmondták a regnáló világbajnok Verstappennek, a holland egyáltalán nem volt elragadtatva.

„Sokan sok rosszat mondanak, amikor tele vannak adrenalinnal más sportágakban, csak nem kapják így fel. Én még az F betűs szót sem tudtam kimondani… Még csak nem is olyan csúnya szó. Mik vagyunk mi 5 évesek, 6 évesek?” – tette fel a költői kérdést a címvédő.

Bakuban harminchárom versenyhétvége után először fordult elő, hogy Sergio Pérez az időmérőn legyőzte csapattársát, Max Verstappent.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/