/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen büntetésre készülhet a Belga Nagydíjon

2024. július 24. 10:36   |   Autoblog
címkék:  

A holland címvédő jelentős előnnyel vezeti a versenyzők bajnokságát a szezon 14. fordulója előtt a híres Spa-Francorchamps-i pályán.

Max Verstappen futamgyőzelmi esélyei a Belga Nagydíj hétvégéjén meglehetősen lecsökkentek, mivel a holland versenyző rajtbüntetésre készülhet.

A versenyhétvégére készülve Verstappen már négy belsőégésű motort (ICE), turbófeltöltőt, MGU-H és MGU-K egységet, valamint két vezérlőelektronikát és energiatárolót is felhasznált már.

Ez a hollandot az esetleges rajtbüntetés szélére sodorta, a RacingNews365 pedig úgy tudja, hogy a Red Bull most úgy döntött, hogy a Spa-Francorchamps-i versenyen be is vállalják a hátrasorolást.

A versenyhétvégére Verstappen egy új ICE-t kap.

Ennek eredményeképpen a Belga Nagydíjon legalább 10 hellyel hátrébbról fog indulni a rajtrácson, mint ahová kvalifikálni fog.

Spa gyakran szolgált célpontként a csapatok számára, hogy szándékos bevállaljanak egy motorbüntetést, mivel a 7,004 km-es pályán nagy a lehetőség az előzésre.

Verstappen 76 pontos előnnyel vág neki a versenyhétvégének a versenyzők bajnokságában Lando Norris előtt – ez az előny most valószínűleg tovább csökken majd a nyári szünetbe lépve.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/