/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen büntetéssel nézhet szembe, ami tovább növelheti Norris bajnoki esélyeit

2024. október 12. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

A Forma-1 az Egyesült Államok Nagydíjával tér vissza a hónap végén.

A hírek szerint a címvédő Max Verstappen ismét büntetést kaphat, ami tovább csökkentheti az esélyeit a bajnoki cím megszerzésére.

Már csak hat futam van hátra a szezonból, és Verstappen vezető pozícióban van, hogy megszerezze sorozatban negyedik világbajnoki címét.

Azonban a holland versenyző Red Bull autója az elmúlt hónapokban nem teljesített jól. Verstappen júniusi, barcelonai Spanyol Nagydíj óta nem nyert egyetlen versenyt sem.

Eközben a McLaren javulásával a brit szupersztár, Lando Norris 52 pontra csökkentette a különbséget.

6S5A7245

Az Egyesült Államok Nagydíja előtt, amely jövő héten a Circuit of the Americas pályán zajlik, arról számoltak be, hogy Verstappen további rajtbüntetés veszélyének lehet kitéve, mielőtt a szezon véget ér.

Amikor Andrew Bensont, a BBC F1 tudósítóját arról kérdezték, hogy Verstappen és Norris kap-e motorcsere miatti büntetést, így válaszolt: „Egyik fél sem erősítette még meg – a csapatok ezeket a dolgokat a lehető legkésőbb hozzák nyilvánosságra.”

“Az a hír járja, hogy Verstappennek a szezon vége előtt új motort kell felvennie – és ez öt rajthelyes büntetést eredményezne. De ezt még nem erősítették meg.”

Benson hozzátette: „Norris esetében erre nem utaltak. Ő még nem kapott büntetést. Már mind a négy engedélyezett motorját felhasználta – de ez minden versenyzőre igaz.”

Júliusban, a Belga Nagydíj előtt Verstappen 10 rajthelyes büntetést kapott, miután új motort szereltek be az autójába.

A büntetés ellenére a 26 éves versenyző negyedik helyen végzett, Lewis Hamilton pedig győzött Spa-Francorchamps-ban.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/