/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen egy elképesztő Schumacher-rekord kapujában áll

2024. június 12. 10:29   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen több mint 750 egymást követő napon át vezette eddig a versenyzők tabelláját, és most egy újabb Michael Schumacher által tartott rekordot vehet célba.

Max Verstappen idén novemberben megdöntheti a régóta fennálló F1-es rekordot, amely jelenleg Michael Schumacher nevéhez fűződik.

A holland zavartalan uralma a versenyzők tabellájának élén mostanra elérte az impozáns, több mint 750 napos határt – de még van egy kis útja, hogy megdöntse az eddigi rekordot.

A 26 éves versenyző a május 22-i Spanyol Nagydíjat követően vette át az irányítást a 2022-es világbajnoki címért folytatott küzdelemben, a futam után megelőzte a ferraris Charles Leclerc-et, és azóta nem volt más pozícióban a tabellán.

Schumacher azonban 2000. szeptember 24. és 2003. március 9. között 896 napot tudott teljesíteni zsinórban a Ferrarival az Egyesült Államok Nagydíjától a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig, mintegy két és fél évet követően.

David Coulthard volt az, aki véget vetett a német sorozatának, aki a McLaren színeiben győzött, míg Schumacher a negyedik helyen ért célba.

A skót már korábban is közel járt ehhez. A 2001-es San Marinó-i Nagydíj után Imolában ő és Schumacher is 26 ponttal állt. A Ferrari pilótája azonban abban a szezonban addig két győzelmet aratott, míg Coulthard csak egyet, így a német legenda maradt a tabella élén.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/