/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen elfogadja az újabb időmérős vereséget, de figyelmeztette Norrist

2024. június 23. 08:15   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen nagy meglepetésre nem szerezte meg a pole pozíciót a Spanyol Nagydíjon.

Max Verstappen elfogadta, hogy elvesztette a Spanyol Nagydíj pole pozícióját, de figyelmeztette az őt legyőző Lando Norrist, hogy a vasárnapon “múlik minden”.

Verstappen a Q2-t behúzta, és enyhe favoritnak tűnt a kvalifikáció utolsó részében, a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

Az esélyek az ő javára nőttek a Q3 első próbálkozásait követően, mivel a holland ideiglenes a pole pozícióba került.

Sokak hitetlenkedésére a regnáló világbajnok további majdnem három tizedet talált az utolsó körén, ami úgy tűnt, elég lesz a pole-hoz.

Norris azonban egy elképesztő középső és utolsó szektort produkált, és mindössze 0,020 másodperccel, de megfosztotta Verstappent a pole pozíciótól.

Még Sergio Perez szélárnyéka sem volt elég a hollandnak ahhoz, hogy megállítsa a McLaren versenyzőjét, bár a Red Bull világbajnoka tudja, hogy vasárnap harcban lesz a győzelemért.

“Azt hiszem, a kvalifikáción minden egy kicsit jobban összeállt” – mondta Verstappen.

“Egész hétvégén próbáltuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt, mert az összes edzés nagyon nehéz volt ebből a szempontból. Szóval elégedett voltam az időmérővel, még a Q3-ban is kaptam egy szép kis szélárnyékot Checótól az egyes kanyarban, hogy tényleg kihozzunk mindent, amit csak tudtunk. Sajnos ez nem volt elég, de ez már csak így megy. Azt hiszem, összességében még mindig nagyon elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel és a kvalifikációval, és holnap mindenképpen minden adott lesz (a futamgyőzelemhez)” – értékelt a háromszoros világbajnok holland.

Mivel Verstappen immár három futam óta nem szerzett pole-t, biztosnak tűnik, hogy a Red Bull dominanciája véget ért. 

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/