/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen figyelmeztette a McLarent, tökéletesség szükséges az idei trónfosztáshoz

2024. szeptember 19. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen 59 pontos előnnyel vág neki a hétvégi Szingapúri Nagydíjnak Lando Norris előtt.

Max Verstappen figyelmeztette a McLarent és Lando Norrist, hogy az idei szezon „tökéletes” befejezése szükséges ahhoz, hogy a brit világbajnok legyen.

Norris a múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon újabb három pontot faragott Verstappen előnyéből a versenyzők bajnokságában, annak ellenére, hogy kilenc hellyel a holland mögül indult.

A McLaren versenyzője a 15. helyről rajtolva a negyedik helyen ért célba, közvetlenül Verstappen előtt, aki az ötödik lett. Norris a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is begyűjtötte.

Ennek köszönhetően Verstappen előnye 59 pont Norrisszal szemben a hétvégi Szingapúri Nagydíj előtt.

A bajnokság hátralévő részében 206 pontot lehet még összegyűjteni, Verstappen pedig figyelmezteti a McLarent, hogy a brit alakulatnak tökéletességre van szüksége ahhoz, hogy őt letaszítsák a trónról.

„Úgy gondolom, ha mi magunk jobb munkát végzünk, akkor nekik [a McLarennek] tökéletes év végi teljesítményre van szükségük” – mondta Verstappen.

442414201_1117345552714675_3583769689708371554_n

A Red Bull jelenlegi problémái ellenére az nehezíti Verstappen előnyének csökkentését Norris számára, hogy jelenleg több versenyző is versenyben van egy-egy futamgyőzelemért.

Az elmúlt négy futamon mindig más-más futamgyőztes volt, míg Verstappen legutóbbi győzelmét a júniusi Spanyol Nagydíjon szerezte.

Arra a kérdésre, hogy ha több versenyző küzd az egyes futamgyőzelmekért, az előnyt jelent-e számára az idei címvédésben így felelt: „Azt hiszem, bizonyos értelemben igen. De persze nem szeretem, ha mindig én magam vagyok a hatodik. Egy kicsit jobban kell teljesítenünk.”

„A vasárnap már megmutatta, hogy például Checo, amikor egy kicsit elégedettebb volt, az autó is jobban teljesített. Harcban vagyunk. Oké, talán nem nyertünk, de Checóval benne voltunk a harcban” – emelte ki a holland.

„Szóval úgy gondolom, mostantól kezdve folyamatosan benne lehetünk ebben a harcban, ha a megállapításaink után lépésről lépésre egy kicsit tovább javítjuk az autót” – bizakodott Verstappen.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/