/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen finoman odaszúrt a McLarennek a csapatsorrend-dráma miatt

2024. szeptember 14. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

Oscar Piastri meglepő helyről kapott támogatást a McLaren csapatsorrenddel kapcsolatos döntése után.

Max Verstappen támogatását fejezte ki Oscar Piastri számára, miután a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella úgy döntött, hogy a szezon hátralévő részében csapatutasítást adnak ki a versenyzőiknek.

A legutóbbi Olasz Nagydíjon kibontakozott „papaya-szabályok” miatt kirobbant botrányt követően, amely gyakorlatilag a csapat kettős győzelmébe került, Stella úgy döntött, hogy Piastrinak mostantól Lando Norrist kell támogatnia majd a brit Verstappennel folytatott világbajnoki harcában.

A McLaren azóta nem nyert versenyzői világbajnoki címet, hogy Lewis Hamilton 2008-ban megszerezte hét bajnoki címéből az elsőt.

Arra a kérdésre, hogy a McLaren döntése után érte-e csalódás a saját szemszögéből, a Red Bull versenyzője, Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva elmondta: „Nem vagyok csalódott. A nap végén azt tesznek, amit akarnak. Ez nem az én problémám, és jelenleg nekem is megvannak a saját problémáim.”

„Persze Oscar oldaláról nézve közelebb van Landóhoz, mint Lando hozzám a bajnokságban, de ez olyasmi, amivel nekik kell foglalkozniuk” – szúrt oda finoman a holland.

442579079_1906250663142329_7898097301225676221_n

Verstappen 62 pontos előnnyel vág majd neki a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjnak Norris előtt, Piastri pedig mindössze 44 ponttal van lemaradva csapattársa mögött.

Verstappen megvédte Piastri álláspontját, miután megkérdezték tőle, hogy meglepődött-e azon, hogy a McLarennek eddig tartott a döntés meghozatala.

„Nem, mert amúgy sem voltak soha olyan messze egymástól, a bajnokságban. Ráadásul Oscar oldaláról nézve, első számú versenyzőként érkezett. Nem hiszem, hogy Oscar az a fajta versenyző, akit amúgy is második számúnak kellene címkézni” – mondta Verstappen.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/