/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen meglepő csapattársakat választana maga mellé

2024. szeptember 07. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen felvázolta, kik csatlakoznának mellé, ha összeállíthatna egy csapatot a Le Mans-i 24 órás futamra.

Max Verstappen megosztotta, hogy kit választana csapattársának, ha saját versenyzői felállását állítaná össze a Le Mans-i 24 órás versenyre.

A hollandot Jarno Opmeer interjúvolta meg a Red Bull Esports versenyzőjének YouTube-csatornáján, ahol arra kérték, hogy válasszon ki négy versenyzőt, akikkel egy csapatot alkotna a legendás versenyre.

A háromszoros világbajnok rögtön a korábbi F1-es versenyzőre, Nyck de Vriesre gondolt, aki 2022-ben és 2023-ban 11 versenyen indult a Williams és az AlphaTauri színeiben, mielőtt a jelenlegi RB-pilóta, Daniel Ricciardo miatt véget ért a Forma-1-es pályafutása.

De Vries amellett, hogy 2021-ben megnyerte a Formula E bajnoki címét, komoly endurance versenyzői tapasztalattal is rendelkezik, hiszen a szezon elején a Toyota színeiben a hypercar-osztályban teljesítette a Le Mans-i 24 órás versenyt.

A holland több LMP2-es csapatnál is versenyzett már a híres eseményen, és gyorsasága és súlya miatt választotta őt honfitársa.

„Az egyik [versenyző], akit mindenképpen szeretnék a csapatban tudni, az Nyck de Vries. Gyors és nagyon könnyű” – mondta Verstappen Opmeernek.

„Jelenleg, ha egyszerre vagy nagyon gyors és nagyon könnyű Le Mans-ban, az nagyszerű dolog” – folytatta a holland.

348356975_598291385606636_5936918686889948239_n

Ezután a háromszoros F1-es világbajnokot az egyik jelenlegi versenyzőtársát, az Aston Martin versenyzőjét, Fernando Alonsót választotta.

Jos Verstappen, aki De Vrieshez és Alonsóhoz hasonlóan az 1990-es években és a 2000-es évek elején versenyzett az F1-ben, bőséges hosszútávú versenyzői tapasztalattal rendelkezik.

„Folyton azt mondom apámnak, hogy meg kell csinálnunk” – mondta a fiatalabb Verstappen. „Ő nem akarja megcsinálni, de negyediknek őt is bevenném. Szórakoztató hét lenne, az biztos.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/