/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen meglepődött, hogy vizsgálják a nehéz bakui versenyét követően

2024. szeptember 15. 16:57   |   Autoblog
címkék:  

A háromszoros világbajnok egyike annak a négyesnek, amelynek a bakui verseny leintését követően meg kell védenie az álláspontját a virtuális biztonsági autós szakasz alatti előzéssel kapcsolatban.

Max Verstappen elismerte, hogy „meglepődött” azon, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíjat követően a versenybírák elé kell vonulnia.

A háromszoros világbajnok egyike annak a négyesnek, amelynek a bakui verseny leintését követően meg kell védenie az álláspontját a virtuális biztonsági autós szakasz alatti előzéssel kapcsolatban.

A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg, valamint az Alpine párosa, Esteban Ocon és Pierre Gasly a másik három versenyző a címvédőn kívül.

A VSC-t azt követően hívták ki, hogy az utolsó előtti körben a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz és a Red Bull-os Sergio Perez a falnak ütközött.

A leintést követően a VSC-fázis még mindig életben volt.

A stewardokkal való találkozás előtt, a Sky Sports F1-nek nyilatkozva Verstappen a következőket mondta: „Nem előztem a virtuális biztonsági autó alatt [a fedélzeti kamerák szerint igen].”

„Átszeltem a célvonalat. A verseny véget ért. Rengeteg példa volt rá a múltban, és idén is, amikor mindannyian pontosan ugyanezt tettük, szóval számomra kicsit meglepő” – jelentette ki a holland.

Verstappen a SkySportsnak így értékelte a bakui versenyt: „Már a kvalifikáción sem éreztem úgy, hogy az utolsó változtatás, amit a beállításokon eszközöltünk, a helyes út lett volna. Megfizettük ennek az árát. Valószínűleg ennyire egyszerű a dolog, ha megnézzük Checót, neki sokkal jobb futama volt. Kényelmesebb volt.”

„A mi részünkről próbálkoztunk valamivel a beállításokkal a kvalifikáción, és nem jött be. Csapatként nyerünk és veszítünk. Természetesen nem vagyok elégedett ezzel a teljesítménnyel, de a másik végén néha remekül működik! A kvalifikáció előtt végzel néhány utolsó módosítást, és ez összerakja az autót – sajnos ezúttal nem így történt” – értékelt a címvédő.

A Norris elleni világbajnoki küzdelemről a következőket mondta:

„Ezen a hétvégén az én szempontomból nem vesztettünk túl sok pontot, szóval azt hiszem, ez pozitívum, de azt is gondolom, hogy sokkal jobbak lehetünk. Szóval legközelebb megpróbálunk jobbak lenni.”

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/