/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen rátalált az RB20-as legfőbb problémájára Monzában

2024. szeptember 02. 11:06   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bull a legutóbbi versenyeken tapasztalt problémáira keresi a válaszokat, Max Verstappen pedig kulcsfontosságú észrevételt tett egy mérnöki értekezleten.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy Max Verstappen egy monzai mérnöki értekezleten fedezte fel a Red Bull fő gyengeségét az RB20-as autóval kapcsolatban.

A regnáló világbajnok a közelmúlt eseményei miatt jelentős visszalépést szenvedett el az erősorrendben.

Az Olasz Nagydíjon Verstappen és csapattársa, Sergio Perez csak a hatodik, illetve a nyolcadik helyet tudta megszerezni, miközben a McLaren mindössze nyolc pontra csökkentette a különbséget a konstruktőri bajnokságban.

6S5A7662

A Red Bull lendületesen kezdte a jelenlegi szezont, de formája az elmúlt néhány hónapban jelentősen visszaesett, legutóbbi győzelmét pedig Spanyolországban aratta – jóval több mint két hónappal ezelőtt.

6S5A7594

Mindkét versenyző küszködött az autó egyensúlyával, és egy hosszú mérnöki értekezletet tartottak Monzában – ahol a mérnökök helyett Verstappen tárta fel a problémát.

“Max szombaton felismerte, hol van az autó gyengesége” – mondta Marko a De Telegraafnak.

„A mérnökökkel együtt döntés született arról, hogyan javítsuk az autót és tegyük újra versenyképessé. Csak azt kell kiderítenünk, melyik alkatrész rontotta el az autót. Ha ezt tudnánk, nem lennénk ebben a helyzetben” – folytatta..

Marko azt is elárulta, hogy a Red Bull két hét múlva ismét kísérletezni fog Azerbajdzsánban.

A 81 éves tanácsadó azonban elismerte, hogy reálisan nézve a Red Bull valószínűleg egészen az austini versenyig nem lesz versenyképes.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/