/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen szerint innentől nincs helye a hibázásnak

2024. június 20. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bullnak most keményebben kell küzdenie a győzelmekért, mint az elmúlt két évben bármikor.

Max Verstappen újabb célt tűzött ki a Red Bull számára, és ragaszkodik ahhoz, hogy a csapat többé nem engedheti meg magának, hogy hibázzon.

A 26 éves versenyző úgy érzi, hogy bár a mezőny élén zajló szoros küzdelem őszintén tartja a Milton Keynes-i alakulatot, ki kell iktatni a hibákat, mivel “most minden apró részlet számít” az egyre élesebb versenyben.

A McLaren, a Ferrari és a Mercedes közelmúltbeli fejlesztései azt jelentik, hogy a Red Bullnak most keményebben kell küzdenie a győzelmekért, mint az elmúlt két évben bármikor. A 2022-es szezon korai szakasza óta nem találta magát szembe a csapat olyan riválissal, aki képes volt folyamatosan versenyeket nyerni ellenük. Jelenleg úgy tűnik, hogy legalább kettő, de lehet, hogy három is van.

Mivel a teljesítménykülönbség a mögöttük lévő csapatokhoz képest kisebb, így a hibahatár is csökkent, Verstappen szerint egyértelmű, hogy a Red Bullnak nincs helye hibázni, és szerinte szorosabb küzdelem lesz a szezon hátralévő részében – így a versenyek is szórakoztatóbbak.

“Ez határozottan nagyobb kihívást jelent” – mondta a holland a médiának, köztük a RacingNews365-nek, amikor arról faggatták, hogy a megnövekedett verseny izgalmasabbá teszi-e a dolgait.

“És azt gondolom, hogy természetesen azzal is, hogy milyen volt a verseny [a Kanadai Nagydíj], általában véve nagyon izgalmas volt. És határozottan két lábbal a földön tart minket. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibákat vagy apró hibákat kövessünk el. Szóval, igen, most minden apró részlet számít.”

A Monacói Nagydíj után, ahol Verstappen és a Red Bull végig küszködött, a konstruktőri bajnokságban mindössze 24 pont volt a különbség a legközelebbi rivális Ferrarihoz képest.

Montrealban az olasz csapat szörnyű hétvégéje miatt, a Red Bull 49 pontra tudta növelni előnyét.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/