/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen túl esett rajta, a riválisokra viszont vár még büntetés

2024. augusztus 05. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen a Belga Nagydíj után kikerült a közvetlen rajtbüntetés-veszélyből, de hogy állnak legközelebbi riválisai?

Max Verstappen rajtbüntetést kapott a Belga Nagydíjon, mivel a Red Bull úgy döntött, hogy bővíti a megengedett erőforrás-alkatrészek körét.

Ahogy a Milton Keynes-i csapat az elmúlt három szezonban tette, stratégiailag Spa-Francorchamps-ot választotta a büntetés helyszínéül – egy olyan pályán, amelyről tudva levő, hogy lehetővé teszi az előzéseket, és így esélyt ad a mezőnyön való keresztülhaladásra.

A Kanadai Nagydíjon történt ERS-probléma után a Red Bull és Verstappen számára elkerülhetetlenné vált a rajtbüntetés. Több erőforrás alkatrész is megsérült, ami további módosításokat tett szükségessé.

Belgiumban a címvédők beszereltek egy új belsőégésű motort a holland számára (ICE), így a pole pozíciója utána 11. helyről rajtolhatott.

Nincs teljesen nyugodt helyzetben, hiszen a 26 éves versenyző több alkatrészen is a maximum felhasználható számon áll, de nem lehetetlen, hogy a hátralévő 10 fordulóban elkerülje a további hátrasorolást- amennyiben továbbra is a már kiosztott alkatrészekből tud meríteni.

Sergio Perez is hasonló helyzetben van, de vajon Verstappen hogyan áll néhány riválisával szemben?

449198801_3801517826759929_7921424159915960634_n

Lando Norris még mindig nem használja a negyedik erőforrás elemeit, így egy teljesen friss motorra támaszkodhat.

A McLaren versenyzője akár meg is úszhatja az év hátralévő részét rajtbüntetés nélkül, de ez optimista, tekintve az új alkatrészek teljesítményelőnyét és annak valószínűségét, hogy ez a három teljes erőforrás már használhatósági idejének vége felé jár.

Oscar Piastri ugyanabban a helyzetben van, mint csapattársa. Valójában az energiatárolókon és a vezérlőelektronikán kívül Charles Leclerc kivételével a bajnokság első 10 helyezett versenyzője közül senki sem érte el a kapacitását egyetlen alkatrésztípuson sem.

A Ferrari versenyzője elérte a megengedett maximálisan megengedett négy darab Motor Generator Unit-Heat (MGU-H) alkatrészt, így a következő fordulókban szinte biztosan büntetést kell majd emiatt bevállalnia.

Annak ellenére, hogy a versenyzők kis száma már elérte a küszöböt, a Red Bull és Verstappen számára az a jó hír, hogy az F1-es szezon keménysége miatt a legtöbbjüknek valamikor büntetést kell majd kapnia.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/