/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Veszélyben a Holland Nagydíj jövője?

2024. július 27. 09:16   |   Autoblog
címkék:  

Egyelőre úgy tűnik, hogy 2025 lesz az utolsó verseny Hollandiában. A szerződéshosszabbítás azonban nem kizárható.

Van Overdijk szerint nem biztos, hogy a Max Verstappen körüli népszerűség által felpörgetett verseny 2026-ban is szerepel majd a versenynaptárban.

Nem titok, hogy néhány hagyományos európai verseny nyomás alatt érzi magát az elmúlt évek naptárbővítése miatt.

Az olyan új helyszínek, mint Szaúd-Arábia és Katar, nagyon sokat fizetnek a Nagydíj megrendezéséért. Valamint, mivel más versenyek, például Miami és Las Vegas is bekerültek, így különösen két verseny, Zandvoort és Silverstone érzi a nyomást. Egyik verseny sem kap állami támogatást.

Zandvoort esetében az egyik megoldás az a javaslat volt, hogy kétévente váltogassák a versenyeket – hasonlóan a 2008 és 2014 között Hockenheimben és a Nürburgringen megrendezett Német Nagydíjhoz.

Zandvoort a Belga Nagydíjat Spa-val közösen rendezné, de Spa továbbra is elkötelezett az éves verseny mellett, ami további bonyodalmat okozna a holland esemény számára.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szerződéshosszabbítás kizárható.

Van Overdijk hangsúlyozta, hogy a FOM-mal továbbra is szoros a kapcsolat, és a RacingNews365 úgy tudja, hogy tárgyalások folynak annak érdekében, hogy megoldást találjanak arra, hogy Zandvoort 2025 után is a naptárban maradhasson.

A legfontosabb dolog Zandvoort számára, hogy olyan pénzügyi csomagban állapodjanak meg, amely megfelel a pálya számára, amely évente mintegy 32 millió dollárt fizet a versenyek rendezésének jogai miatt.

Végleges döntés még nem született, a zandvoorti szervezők továbbra is reálisan látják a helyzetet.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/