/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Világbajnok honfitárs legenda kritizálta Norrist

2024. október 05. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

Nigel Mansell megvédte a McLaren csapatutasításokkal kapcsolatos álláspontját, arra hivatkozva, hogy Lando Norris „nagy baklövése” jelentősebb következménnyel bír a Max Verstappennel folytatott bajnoki küzdelemben.

Nigel Mansell nem hiszi, hogy a McLarennek korábban be kellett volna vezetnie a csapatutasításokat az idény során, és Lando Norris “óriási hibájára” mutatott rá, hogy alátámassza álláspontját.

Az 1992-es F1-es világbajnok szerint nem a csapat hibája volt, hogy sokáig biztosították az egyenlőséget Norris és Oscar Piastri között, és dicsérte a wokingi csapatot, amely szerinte “lenyűgöző munkát” végzett.

A McLarent az év folyamán többször is kritika érte, különösen amiatt, hogy a csapat állítólag pontokat veszített – különösen a versenyzők bajnoki harcában –, ahogy a Max Verstappen és a Red Bull elleni küzdelem fokozódott.

Mansell azonban nem látja így a helyzetet, kiemelve, hogy mindkét McLaren-csapattárs követett el hibákat.

A 71 éves versenyző különösen Norris és Verstappen osztrák nagydíjon történt vitatott ütközését emelte ki, amikor a Top Offshore Sportsbooks oldalnak elmondta: “Nem előzhetsz meg egy többszörös világbajnokot a külső íven. És az a futam az övé lehetett volna, most pedig 25 ponttal közelebb lenne”.

Amikor közvetlenül megkérdezték, hogy a McLaren hibázott-e azzal, hogy nem helyezte előtérbe Norrist Piastrihoz képest a szezon elején, Mansell így válaszolt: „Nem igazán, mert a szezon elején mindkét versenyző hibázott.”

„Az osztrák nagy baklövés, amit Lando elkövetett, lényegében 25-26 pontba került, így sokféleképpen lehet érvelni. Úgy gondolom, hogy a McLaren hihetetlenül profi módon járt el mindkét pilóta érdekében. Lenyűgöző munkát végeztek értük, és megérdemlik az elismerést” – mondta.

 Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/