/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villeneuve szerint ezért nem akarja egyetlen F1-es csapat sem szerződtetni Schumachert

2024. augusztus 06. 11:10   |   Autoblog
címkék:  

A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve úgy véli, hogy bármelyik csapat, amelyik Mick Schumachert alkalmazza, az csak a nevével járó imázst akarja.

Jacques Villeneuve úgy érzi, hogy Mick Schumacher szerződtetése komoly kockázatot jelentene a csapatok számára, mivel csak “remélhetik”, hogy javult a Haas óta.

A kanadai kiemelte, hogy Schumacher és csapata minden igyekezete ellenére “úgy tűnik, senki sem ugrik, hogy megszerezze őt a csapatába”.

Miután a Haas 2022 végén elengedte, a német pilóta a Mercedesnél és az Alpine-nál is egymásba fonódó szerepeket töltött be.

293056089_737003947625600_822499219781689626_n

Miután az előbbinél azonnal tartalék- és fejlesztési pilóta szerepkörbe került, Schumacher a 2024-es szezonra az utóbbi hosszútávú programjának is részese lett, amelynek keretében részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Annak ellenére, hogy a 25 éves versenyző két évet töltött az F1-es pálya szélén, továbbra is az a célja, hogy visszatérjen egy teljes munkaidős versenyzői ülésre a bajnokságban, és versenyben van az Alpine második üléséért Pierre Gasly mellé.

Úgy vélik azonban, hogy Jack Doohan az első számú esélyes az Alpine 2025-ös ülésére.

Villeneuve számára a probléma gyökere Schumacher F1-ben töltött ideje, mivel az 1997-es pilótabajnok szerint “a bizonyítékok mindenki számára láthatóak”.

“Nem úgy tűnik, hogy bármelyik csapat szeretné, ha Mick Schumacher vezetne náluk” – mondta az 53 éves versenyző az Instantcasino.com-nak. “Mick és a csapata nyomul, de úgy tűnik, senki sem ugrik, hogy őt a csapatába szerződtesse.”

“A probléma az, hogy az F1-ben eltöltött évei nem zárultak pozitívan, lehet, hogy jobban teljesít és ígéretesnek tűnik a jelenlegi helyzetben, de a bizonyítékokat mindenki láthatja. A csapatok számára ez aggasztó, akarják-e vállalni a kockázatot, hogy reménykedjenek abban, hogy Mick jobb lesz, mint volt? Jelenleg nem úgy néz ki” – összegzett Villeneuve.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/