/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Webber: A világklasszis Piastri „megérkezett” az F1-be

2024. szeptember 18. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

A magyarországi zűrzavar után nem férhet kétség ahhoz, hogy Oscar Piastri Azerbajdzsánban jelzésértékű futamgyőzelmet aratott.

Mark Webber úgy érzi, Oscar Piastri végleg „megérkezett” a Forma-1-be, miután az Azerbajdzsáni Nagydíjon aratott győzelmével eloszlatta a kételyeket az első sikerével kapcsolatban.

Piastri lenyűgöző teljesítményt nyújtott a bakui utcai pályán, ezzel megszerezte második futamgyőzelmét az F1-ben: a 20. körben egy kimért és bátor manőverrel megelőzte a Ferrari versenyzőjét, Charles Leclerc-et, majd a következő 26 körben a védekező vezetés mesterkurzusát nyújtotta, mielőtt az SF-24-es hátsó gumijai teljesen elfogytak.

Ezzel véget vetett annak, amit Piastri menedzsere, Webber „zavaros” forgatókönyvnek nevezett, ami körülvette az ausztrál versenyző magyarországi győzelmét. Ezzel feledése taszította a Hungaroringen kibontakozott csapatutasításos botrányt, amikor csapattársának, Lando Norrisnak azt mondták, hogy adja vissza az első helyet, mivel véletlenül a McLaren stratégiai bakija révén került az élre.

458300967_1232705174424476_9148663867136248332_n

A Sky Sports F1 kérdésére, hogy vajon ez volt-e a legjobb, amit Piastritól valaha látott, Webber örömtelien válaszolt: „Elég jó teljesítmény volt, nem igaz?”

„Úgy értem, olyan nagyszerű szezonja volt. Egész évben nagyon egyenletes volt, nagyon gyors, minden körülmények között, és ez volt az egyik legjobb vezetés, amit valaha láttam tőle” – folytatta.

„Nyilvánvalóan nagy nyomás alatt volt, védekezett, nagyon határozott volt a manőverével kapcsolatban, mindezt egy világklasszis versenyzővel szemben. Charles errefelé abszolút varázslatos. Szóval itt legyőzni őt elég nagy dolog” – emelte ki a kilencszeres futamgyőztes ausztrál.

„Egy ilyen versenyt egy ilyen helyen végigcsinálni, az ehhez szükséges fegyelem, a manőver végrehajtása, majd az élről irányítani, enyhén szólva is világklasszis teljesítmény volt” – dicsérte versenyzőjét Webber.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/