/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff egyértelműsítette mikorra akarják megszerezni Verstappent

2024. július 09. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Tovább folytatódnak a találgatások Max Verstappen esetleges Mercedeshez való csatlakozása körül.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyértelművé tette, hogy Max Verstappen megszerzése a céljuk 2026-ra.

Wolff már régóta hangoztatja, hogy szívesen látná Verstappent a csapatnál, és ezzel a Red Bullon belül továbbra is fennálló feszültségre támaszkodott, nevezetesen Verstappen édesapja, Jos és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner fennálló komoly viszályra.

Verstappen az Osztrák Nagydíj előtt egyértelműen kijelentette, hogy jövőre is a Red Bullnál marad, ezzel lezárva egy olyan időszakot a csapatnál, amikor a jelenlegi szabályok szerint ereje teljében van.

2026-ban azonban teljesen átalakulnak a szabályok, nevezetesen egy új erőforrás bevezetésével, és egyelőre bizonytalan, hogy melyik csapat lesz a befutó.

A Sky Sports F1 társkommentátorának, Martin Brundle-nak adott interjújában Wolff azt sugallta, hogy Verstappen az “A terve” az év végén távozó Lewis Hamilton helyére, aki a Ferrarihoz igazol.

Wolff azt válaszolta: “Max Verstappen valaha is fontolóra venné, hogy 2025-ben a Mercedeshez csatlakozzon? Nem, nincs rá ok. Miért tenné? Az autója ultradomináns. Lehet, hogy minden futamot meg fog nyerni, és egy versenyző mindig is ilyen gépet fog keresni. 2026 a fő évünk, ahol sok minden változik, és szerintem elég vonzó lehet, hogy nálunk versenyezzen. De hogy Maxról van-e szó, és hogy ki tud-e szabadulni a szerződéséből, azt nem tudom. Ezek a versenyzői mozgások itt nem jelentik a történet végét.”

Így a 2025-ös felállás és az, hogy ki lesz George Russell csapattársa, még mindig kérdéses.

A Mercedes junior Andrea Kimi Antonelli tűnik Wolff számára a legjobb opciónak, Brundle szerint a 17 éves olasz a B-terv.

Wolff korábban világossá tette, hogy nagyon óvja Antonellit, és nem akarja túl korán bedobni a mélyvízbe a tinédzsert.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/